Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024


Πρωτόκολλο Συνεργασίας Αρκτούρου – Αναπηρικής Ομοσπονδίας

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν πριν από λίγες ημέρες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Οι δύο φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους με κεντρικό σύνθημα «Υποστήριξη και Ενδυνάμωση της ποικιλομορφίας στη φύση, στα ζώα, στον άνθρωπο».

Σκοπός της συνεργασίας είναι να επιτευχθεί ένα κοινό όραμα: η ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στο φυσικό περιβάλλον σε ίση βάση με όλους τους πολίτες. και στις δομές του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Τι περιλαμβάνει η συνεργασία:

Το πρωτόκολλο που υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ., Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τον γενικό διευθυντή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, δρ. Αλέξανδρο Καραμανλίδη, περιγράφει το πλαίσιο συνεργασίας των δύο πλευρών με απώτερο στόχο την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των δομών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ώστε να προσφέρει ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους σε μια μοναδική εμπειρία: την επίσκεψη στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, που βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερης ομορφιάς και πλούσιο σε βιοποικιλότητα φυσικό χώρο στην ευρύτερη περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας. Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει ξενάγηση σε σύγχρονα μουσεία, θέαση άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον και περιήγηση σε φυσικά μονοπάτια.

Παράλληλα, το όραμα επεκτείνεται και σε περισσότερες ολιστικές δράσεις και περιλαμβάνει εξελικτικά: 1) τη δημιουργία ψηφιακής προσβασιμότητας στην ιστοσελίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, 2) τη συμπερίληψη εργαζομένων με αναπηρία στο ανθρώπινο δυναμικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, 3) τη δημιουργία προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τα άτομα με αναπηρία, 4) τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στις δράσεις εθελοντισμού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, κ.ά.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., μέσω του Ινστιτούτου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις (ΙΝ-ΕΣΑμεΑ), θα παρέχει κατάρτιση στο προσωπικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε σχέση με την εξυπηρέτηση και συνδιαλλαγή με τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Τέλος, η συνεργασία περιλαμβάνει και άλλες επιμέρους δράσεις, όπως η συμμετοχή σε προγράμματα, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η παροχή ενημέρωσης στους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα στην περιοχή του Αμυνταίου, σχετικά με τα οφέλη προσέγγισης της αγοράς των ατόμων με αναπηρία και των λοιπών πληθυσμιακών ομάδων με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Check Also

Η παρουσίαση της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι 2024

Κύπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*