Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024


Διεθνή μετάλλια για την Ελληνική Παραολυμπιακή Άρση Βαρών σε Πάγκο!

Στο βάθρο του 12th Fazza World Cup ParaPowerlifting, που διεξάγεται στο Ντουμπάι, ανέβηκε δυο φορές ο Πασχάλης Κουλούμογλου ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με την 3η καλύτερη επίδοση στα 184κ. Ο Έλληνας πρωταθλητής της άρσης βαρών σε πάγκο κατέρριψε δύο φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ, το παλαιό ήταν 180κ. με τις προσπάθειες του να είναι αντίστοιχα, στα 173κ.,181κ. και τέλος 184κ.. Από φέτος, με τα νέα δεδομένα κατακτά και ένα ακόμη μετάλλιο, καθώς ήταν 2ος στο σύνολο των προσπαθειών, με 538κ.

Με την 3η καλύτερη επίδοση (είναι αυτή που μετράει για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες) είναι 5ος στη ranking list, της κατηγορίας του για το Παρίσι και η συμμετοχή του, σε αυτούς θεωρείται σχεδόν σίγουρη. Ο Πασχάλης Κουλούμογλου συμμετέχει στη διοργάνωση με προσωπική χορηγία.
Επίσης, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Δήμου, στα +107κ. στο 12th Fazza World Cup ParaPowerlifting, που ολοκληρώθηκε σήμερα (Σάββατο, 17/12), στο Ντουμπάι. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος είναι «υιοθετημένος» αθλητής από το «Υγεία» για το 2022, μέσα από το χορηγικό πρόγραμμα συνεργασίας της ΕΑΟΜ- ΑμεΑ, «Υιοθεσία αθλητών με Αναπηρία», κατετάγη στην 6η θέση, στην καλύτερη επίδοση, με προσπάθειες στα 223κ., 230κ. και 232κ., αντίστοιχα. Ο Δήμου κατέλαβε την 3η θέση στο σύνολο με 685κ., που τον ανέβασε στο βάθρο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Πηγή – ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*