Σάββατο , 13 Απρίλιος 2024


Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετέχει και φέτος στη φιλανθρωπική εκστρατεία Movember Cyprus

H Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία Movember Cyprus
Μετά την περσινή στήριξη και συμμετοχή της, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετέχει και φέτος στη φιλανθρωπική εκστρατεία Movember Cyprus, μέσω της οποίας εδώ και δέκα χρόνια ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στον αγώνα κατά του ανδρικού καρκίνου και υπέρ της ψυχικής υγείας των ανδρών.
Ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να απέχει από τη σημαντική αυτή προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού και τη συλλογή χρημάτων για το Movember Cyprus, αφού δίδεται έμφαση στη φυσική δραστηριότητα, ως ένα τρόπο στήριξης της εκστρατείας, μέσω του μότο ΜΟve!
Ο εκ των ιδρυτών και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Movember Cyprus κ. Λεόντιος Τσέλεπος σημείωσε ότι και φέτος δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στον πυλώνα της ψυχικής υγείας και σε συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θα φιλοξενήσουν ημερίδα για την ψυχική υγεία στον αθλητισμό την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, στις 18:00 στο Ολυμπιακό Μέγαρο.
«Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία όσο αφορά τον ανδρικό καρκίνο, γνωστό και ως «σιωπηλό δολοφόνο». Επίσης συνεχώς πληθαίνουν οι αθλητές που μιλούν ανοικτά για θέματα ψυχικής υγείας που πέρασαν ή περνούν, προσπαθώντας να σπάσουν το κοινωνικό ταμπού» ανέφερε ο κ.Τσέλεπος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου ευχαριστώντας παράλληλα για τη συνδρομή της ΚΟΕ στην επιτυχία της εκστρατείας.
Εκδηλώσεις με «στρατολόγηση μουστακιών» οργανώνονται παγκύπρια με το μετακινούμενο μπαρμπέρικο, γνωστό και ως MAN VAN να «οργώνει» την Κύπρο και γενικά να έχει αγκαλιαστεί τόσο από εταιρείες και άλλους φορείς. Ατραξιόν θα αποτελέσει ο φιλανθρωπικός αγώνας καλαθόσφαιρας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20/11 στις 12:00 στην Πάφο, μεταξύ της ομάδας του Λούη Πατσαλίδη, Louis Night Show Team εναντίον της ομάδας του Movember Team.
Πηγή – ΚΟΕ

Check Also

8-16 Απριλίου 2024: Μια μοναδική Έκθεση Δαδών, από το 1936 έως σήμερα, στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Αρχαία Ολυμπία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*