Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024


Το πρόγραμμα Olympic Committee Dual Career στην Αθήνα

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε την τιμή να φιλοξενήσει στην έδρα της την πρώτη διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου “Olympic Committees for Dual Career” (OCDC) από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου 2022.

Το OCDC αποτελεί ένα διετές έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό. Ο κύριος σκοπός του έργου είναι να προωθήσει τη γνώση και κατανόηση της διπλής σταδιοδρομίας μεταξύ των αθλητών που αγωνίζονται σε Ολυμπιακά αθλήματα και των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Οι εταίροι του έργου – εκπρόσωποι των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών Ελλάδας, Πολωνίας, Λιθουανίας, Σλοβενίας, Τουρκίας και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Καινοτομίας και Γνώσης (ΕUNIC) με εξειδίκευση στην έρευνα στον τομέα του αθλητισμού – συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, όπου πραγματοποιήσαν μια ανοιχτή συζήτηση για το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου, το οποίο θα απευθυνθεί σε αθλητές Ολυμπιακών αθλημάτων όλων των ηλικιών. Ο στόχος της έρευνας είναι να προσδιορίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αθλητές συνδυάζοντας τον πρωταθλητισμό με την εκπαίδευση και την εργασία, και να κατανοήσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους αναφορικά με τη διπλή σταδιοδρομία. Εντός των επόμενων εβδομάδων, οι αθλητές των Ολυμπιακών αθλημάτων θα προσκληθούν μέσω καναλιών επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να απαντήσουν σε αυτήν την έρευνα, καθώς αυτό θα θέσει τα θεμέλια για τη βασική μελέτη του έργου.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας και τις βέλτιστες πρακτικές που θα προσδιοριστούν από τις συμμετέχουσες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, θα αναπτυχθεί ένα σχέδιο δράσης για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του αθλητισμού υψηλού επιπέδου και της μελλοντικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας των αθλητών.

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΕ στη συνάντηση ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ, κ. Βούλα Κοζομπόλη, η Διαχειρίστρια Ευρωπαϊκών έργων στην ΕΟΕ, κ. Γεωργία Παπαθανασίου και η υπεύθυνη στην ΕΟΕ για τα προγράμματα διπλής σταδιοδρομίας, εργασιακή ψυχολόγος, κ. Χριστίνα Νικολοπούλου.

Πηγή- ΕΟΕ

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*