Σάββατο , 18 Μάιος 2024


Επανέναρξη του προγράμματος «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids’ athletics» στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Για 13η χρονιά ξεκίνησε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το ιδιαίτερα επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids’ athletics» που υλοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε) σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.), το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Το 109ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Οδυσσέας Ελύτης» ήταν το πρώτο που άνοιξε την αυλαία της φετινής σχολικής χρονιάς και τα παιδιά έμειναν πολύ ευχαριστημένα από την μοναδική εμπειρία που βίωσαν, μέσα στον μαγευτικό αυτό χώρο.

Το «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics» υλοποιείται από το 2010 και σκοπό έχει να φέρει τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κοντά στον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι μέσω της βιωματικής μάθησης. Παράλληλα τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία του εμβληματικού Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου αναβίωσαν οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες και επισκέπτονται την αίθουσα με τις δάδες και τις αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων και γνωρίζουν από κοντά Έλληνες Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές.

Πηγή – ΕΟΕ

Συνολικά διακόσιες τριάντα χιλιάδες εννιακόσιοι ογδόντα (230.980) μαθητές και μαθήτριες από δύο χιλιάδες οχτακόσια τριάντα ένα (2.831) σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα από το 2010 μέχρι σήμερα, το οποίο είναι ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή προγράμματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και διεξάγεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου».

Check Also

Μουσείο Μπενάκη, ξενάγηση με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα

Διερμηνεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*