Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο

Με θριαμβευτή τον Παναθηναϊκό, ολοκληρώθηκε στην Πανεπιστημιούπολη Άλσος Αιγάλεω, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο που διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Μια συνεργασία που πήρε ακόμα πιο επίσημο χαρακτήρα, μετά το σχετικό μνημόνιο που υπέγραψαν οι δύο φορείς και το οποίο θα αποτελέσει εφαλτήριο για κοινές δράσεις στο άμεσο μέλλον.

Τα «πράσινα» σπαθιά, κατέκτησαν συνολικά εννέα μετάλλια και συγκεκριμένα πέντε χρυσά, τρία ασημένια και ένα χάλκινο. Τρία χρυσά πήρε ο κάτοχος δύο μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, Παναγιώτης Τριανταφύλλου, ενώ τα άλλα δύο κατέκτησε ο Βασίλης Ντούνης. Την δεύτερη θέση στην κατάταξη πήρε ο ΠΑΣΥΠΚΑ Σπάρτακος με τέσσερα χρυσά και ένα χάλκινο, ενώ την τρίτη θέση πήραν οι Αετοί Αθήνας με ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια.

Πριν τις απονομές, η Πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη, υπέγραψε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Παναγιώτη Καλδή, πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο φορέων, οι οποίοι τόσο πέρυσι όσο και εφέτος, διοργάνωσαν από κοινού το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο στην έδρα του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πάρης Κοντέσης, εκπρόσωπος του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, ο Γιώργος Καπελλάκης, πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο Ιωάννης Λιγνός, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, ο Χάρης Περδίκης, πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, η Χριστίνα Μασσιάλα, μέλος της Επιτροπής Ισότητας της IWAS Fencing, η Ευσταθία Παπαγεωργίου, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας. Στο περιθώριο του πρωταθλήματος, ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης έκανε παρουσίαση του αθλήματος, ενώ η διοργάνωση έκλεισε μια μια ένεκεν απονομή στην κα Παπαγεωργίου, στον Καθηγητή και Πρόεδρο Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΠΑΔΑ Γιώργο Παναγιάρη, στην Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικοθεραπειας και Ιδρυματικη Υπεύθυνη Στήριξης ΑμεΑ του ΠΑΔΑ Δάφνη Μπακαλιδου και την Προϊσταμένη Τμήματος Αθλητισμού του ΠΑΔΑ Ελιζα Λουκαΐτου.

Οι τρεις πρώτοι/ες ανά όπλο & κατηγορία:
Ξίφος ασκήσεως γυναικών Α-Β κατηγορία
1. Ευθυμία Βλάμη (ΠΑΣΥΠΚΑ Σπάρτακος)
2. Γεωργία Καλτσή (ΑΣΚΑ Μαρούσι)
Ξίφος ασκήσεως ανδρών Β κατηγορία
1. Παναγιώτης Τριανταφύλλου (Παναθηναϊκός)
2. Δημήτρης Ατζολιδάκης (ΑΣΚΑ Μαρούσι)
Ξίφος ασκήσεως ανδρών Α κατηγορία
1. Βασίλειος Ντούνης (Παναθηναϊκός)
2. Απόστολος Δάβης (Παναθηναϊκός)
Ξίφος μονομαχίας γυναικών Όπεν κατηγορία
1. Ευθυμία Βλάμη (ΠΑΣΥΠΚΑ Σπάρτακος)
2. Γεωργία Καλτσή (ΑΣΚΑ Μαρούσι)
3. Καλλιόπη Λουφάκη (Αετοί Αθήνας)
Ξίφος μονομαχίας ανδρών Β κατηγορία
1. Παναγιώτης Τριανταφύλλου (Παναθηναϊκός)
2. Δημήτρης Ατζολιδάκης (ΑΣΚΑ Μαρούσι)
Ξίφος μονομαχίας γυναικών Β κατηγορία
1. Καλλιόπη Λουφάκη (Αετοί Αθήνας)
2. Γεωργία Καλτσή (ΑΣΚΑ Μαρούσι)
Ξίφος μονομαχίας ανδρών Α κατηγορία
1. Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος (ΠΑΣΥΠΚΑ Σπάρτακος)
2. Βασίλειος Ντούνης (Παναθηναϊκός)
3. Απόστολος Δαβής (Παναθηναϊκός)
3. Στυλιανός Κουτσάκης (Μεγαλόνησος)
Σπάθη γυναικών Όπεν κατηγορία
1. Ευθυμία Βλάμη (ΠΑΣΥΠΚΑ Σπάρτακος)
2. Γεωργία Καλτσή (Παναθηναϊκός)
3. Καλλιόπη Λουφάκη (Αετοί Αθήνας)
Σπάθη ανδρών Β κατηγορία
1. Παναγιώτης Τριανταφύλλου (Παναθηναϊκός)
2. Δημήτρης Ατζολιδάκης (ΑΣΚΑ Μαρούσι)
Σπάθη γυναικών Β κατηγορία
1. Γεωργία Καλτσή (Παναθηναϊκός)
2. Καλλιόπη Λουφάκη (Αετοί Αθήνας)
Σπάθη ανδρών Α κατηγορία
1.Βασίλειος Ντούνης (Παναθηναϊκός)
2. Στυλιανός Κουτσάκης (Μεγαλόνησος)
3. Απόστολος Δαβής (Παναθηναϊκός)
3. Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος (ΠΑΣΥΠΚΑ Σπάρτακος

” alt=”” data-src=”/portal/templates/yootheme/cache/images_LOGO-YGEIA-GR_WEB-73975b46.png” data-srcset=”/portal/templates/yootheme/cache/images_LOGO-YGEIA-GR_WEB-73975b46.png 392w, /portal/templates/yootheme/cache/images_LOGO-YGEIA-GR_WEB-b10c4177.png 596w” data-sizes=”(min-width: 392px) 392px” data-width=”392″ data-height=”150″ />

” alt=”” data-src=”/portal/templates/yootheme/cache/LogoMinoan-da0a9dc3.jpeg” data-srcset=”/portal/templates/yootheme/cache/LogoMinoan-da0a9dc3.jpeg 395w, /portal/templates/yootheme/cache/LogoMinoan-f6088b76.jpeg 600w” data-sizes=”(min-width: 395px) 395px” data-width=”395″ data-height=”150″ />

Check Also

Η παρουσίαση της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι 2024

Κύπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*