Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024


Συνεχίζονται οι πανεπιστημιακές συνεργασίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Αθλητισμού της Σαγκάης –του κορυφαίου αθλητικού πανεπιστημίου στην Κίνα– υπεγράφη τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής τελετής υπογραφής μεταξύ των τριών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΔΟΑ κ. Ισίδωρος Κούβελος εξέφρασε την ισχυρή του πεποίθηση ότι αυτή η ημέρα θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας γόνιμης συνεργασίας που θα ωφελήσει το Ολυμπιακό κίνημα και θα προωθήσει την Ολυμπιακή παιδεία στην Ελλάδα και την Ασία. Το Μνημόνιο περιλαμβάνει διάφορες μορφές συνεργασίας μεταξύ των τριών μερών, έχοντας ως πυρήνα εκπαιδευτικά προγράμματα όλων των επιπέδων και κοινές δραστηριότητες πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, όπως συνέδρια, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είτε στους πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους του ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία ή στη Σαγκάη.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της ΔΟΑ, κ. Ισίδωρο Κούβελο, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθ. Αθανάσιο Κατσή και τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Αθλητισμού της Σαγκάης, Καθ. Peijie CHEN, οι οποίοι εξέφρασαν τη μεγάλη τους προσμονή για τα επόμενα στάδια αυτής της συνεργασίας.

Πηγή – ΔΟΑ

Check Also

Έναρξη για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παραολυμπιακής κολύμβηση στην Πορτογαλία

Κολύμβηση ΑΜΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*