Σάββατο , 18 Μάιος 2024


Διεθνής αναγνώριση για την Πρόεδρο της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμΕΑ

Μεγάλης αποδοχής στις εκλογές του Εκτελεστικού Συμβουλίου της IBSA που διεξήχθη στην Ιορδανία, έτυχε η πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, κα Ιωάννα Καρυοφύλλη.

Σε μια δύσκολη εκλογική διαδικασία, όπου οι συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση χρειάστηκε να φηφίσουν επτά φορές για την ανάδειξη των μελών, η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και μοναδική γυναίκα πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Παραολυμπιακών Αγώνων (σ.σ. Αθήνα 2004) είχε την πλήρη στήριξη του Σώματος, έλαβε 23 ψήφους και εκλέχθηκε από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας, συμμετέχει σε διοικητικό σχήμα του Εκτελεστικού Συμβουλίου της IBSA, με την κα Καρυοφύλλη να καταλαμβάνει τη μία από τις πέντε συνολικές θέσεις των μελών. Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν 33 χώρες, ενώ για τη θέση των μελών υπήρχαν συνολικά 15 υποψηφιότητες.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, συζητήθηκε εκτενώς η επόμενη μέρα του τζούντο τυφλών καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η αναθεώρηση του κώδικα classification του αθλήματος προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δικαιότερο σύστημα αγώνων.

Πρόεδρος της IBSA για τη νέα τετραετία, εκλέχθηκε ο Ιταλός Σάντρο Ντι Τζιρολάμο, ενώ τις θέσεις του αντιπροέδρου και του γενικού γραμματέα κατέλαβαν αντίστοιχ α οι Ιλγκάρ Ραχίμοφ (Αζερμπαϊτζάν) και Σάλι Γουντ Λαμοντ (Ρουμανία). Ταμίας εκλέχθηκε ο Τούρκος Ερέν Γιλντιρίμ.

Check Also

Μουσείο Μπενάκη, ξενάγηση με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα

Διερμηνεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*