Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024


Αλλαγή Σημαιοφόρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την Κύπρο!

Ο αρχηγός της Κυπριακής Ολυμπιακής αποστολής στο Τόκυο, Ανδρέας Θεοφυλάκτου ενεργοποίησε σήμερα την εντολή του Εκτελεστικού Συμβουλίου που καθορίζει ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση πού αδυνατεί ο Ιστιοπλόος Παύλος Κοντιδης να είναι ο σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουλίου, τότε θα αντικατασταθεί με τον πρώτο επιλαχόντα, που είναι ο αθλητής του Στίβου Μίλαν Τραΐκοβιτς.
Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από συνομιλία με τον αργυρό Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη, ο οποίος δήλωσε ότι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί και την απόσταση του Ολυμπιακού Σταδίου στο Τόκυο, από την Enoshima (διαμένει στην πόλη Καμακούρα κοντά στην Enoshima), εκεί όπου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα της Ιστιοπλοΐας, καθιστούν αδύνατη την παρουσία του στην τελετή έναρξης. Σημειώνεται ότι οι πρώτες ιστιοδρομίες στις οποίες θα λάβει μέρος ο Παύλος Κοντίδης στην κατηγορία Laser είναι προγραμματισμένες νωρίς την Κυριακή 25 Ιουλίου.
Tα κριτήρια επιλογής για τους σημαιοφόρους της ομάδας είναι ακριβώς τα ίδια. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ύστερα από εισήγηση της ΔΟΕ, για πρώτη φορά φέτος κάθε χώρα θα μπορεί να έχει έναν άνδρα και μια γυναίκα για σημαιοφόρους, και μαζί με τον Μίλαν Τραΐκοβιτς σημαιοφόρος θα είναι στην τελετή έναρξης και η Σκοπεύτρια Άντρη Ελευθερίου.

Check Also

Η παρουσίαση της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι 2024

Κύπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*