Παρασκευή , 23 Φεβρουάριος 2024


Συνεργασία της Κύπρου με τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή (EOC) σε συνεργασία με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης, προχωρεί στη δημιουργία και διαμόρφωση της «Στρατηγικής Ατζέντας 2030», υλοποιώντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του περασμένου Νοεμβρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ κ. Ανδρέας Γεωργίου μαζί με τον Λειτουργό της ΚΟΕ Γιώργο Κορέλλη, συμμετείχαν την Τρίτη 20 Απριλίου, σε διαδικτυακή συνάντηση με εκπροσώπους της EOC, στην οποία κατατέθηκαν οι προτάσεις και οι στόχοι της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για την επόμενη δεκαετία, ώστε μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή να βοηθήσει προς την υλοποίηση τους, μέσω της “Στρατηγικής Ατζέντας 2030”.
H συνάντηση αφορούσε στο δεύτερο στάδιο υλοποίησης του φιλόδοξου προγράμματος, αφού είχε προηγηθεί η απάντηση της ΚΟΕ σε ερωτηματολόγιο που απέστειλε η EOC, προς όλες τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (ΕΟΕ). Το ερωτηματολόγιο ήταν καταρτισμένο ώστε να δοθεί η ευκαιρία να κατατεθούν οι απόψεις για την σημερινή θέση του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Κινήματος («που βρισκόμαστε σήμερα;»), και να επιτρέψει σε κάθε Εθνική Επιτροπή να καθορίσει τους τομείς προτεραιοτήτων της για το μέλλον («που θέλουμε να φτάσουμε;»).

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα πιγκ πογκ Κωφών

Κωφών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*