Κυριακή , 5 Μάιος 2024


Υπογράφηκε η Σύμβαση Συνεργασίας για την καθιέρωση και λειτουργία του Ελληνικού Σήματος Προσβασιμότητας

Σύμβαση συνεργασίας για την καθιέρωση και λειτουργία του Ελληνικού Σήματος Προσβασιμότητας μεταξύ του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας -Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΣΥΠ-ΕΛΟΤ) και του Ινστιτούτου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΙΝ-ΕΣΑμεΑ), παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη και του προέδρου της ΕΣΑμεΑ και του ΙΝ-ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνη υπογράφηκε σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου. Τον ΕΛΟΤ εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΣΥΠ -ΕΛΟΤ Ν. Καλάκος.

Η καθιέρωση και λειτουργία του Ελληνικού Σήματος Προσβασιμότητας, βάσει του Προτύπου ΕΛΟΤ 1439, αποτελεί μια καινοτόμα δράση που βασίζεται στην στενή συνεργασία του αναπηρικού κινήματος, το οποίο κατέχει ενεργό ρόλο στη συνολική διαδικασία απονομής του Σήματος -ως συνιδιοκτήτης του Σήματος, χειριστής των Μητρώων και φορέας εκπαίδευσης των επιθεωρητών αξιολόγησης- και του ΕΛΟΤ, υπεύθυνου φορέα στη χώρα μας για την εκπόνηση, έγκριση, έκδοση και διάθεση τυποποιητικών εγγράφων, προτύπων και προδιαγραφών -ως επίσης συνιδιοκτήτη και υπεύθυνου για την συγκρότηση και απρόσκοπτη λειτουργία της Επιτροπής Ελληνικού Σήματος Προσβασιμότητας.
Η καθιέρωση του Σήματος στοχεύει στην πιστοποίηση της καθολικής προσβασιμότητας επιχειρήσεων και Οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη βάση μιας διαδικασίας αξιολόγησης στην οποία άτομα με αναπηρία συμμετέχουν ισότιμα στην ομάδα των επιθεωρητών πιστοποίησης, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία της πιστοποίησης και των συνθηκών ανεμπόδιστης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στις υποδομές, τις υπηρεσίες, τις διαδικασίες και τα προϊόντα των επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Check Also

Σε μορφή Braille όλοι οι χώροι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Braille

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*