Τρίτη , 18 Ιούνιος 2024


Μνημόνιο Συνεργασίας των Special Olympics Hellas με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ανακοινώνει την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τα Special Olympics Hellas, αναγνωρίζοντας το πολυετές έργο τους στον τομέα της συνεχούς υποστήριξης ατόμων με νοητική αναπηρία και εκτιμώντας τη σημασία, το εύρος και την ποιότητα των δράσεών τους.

Με κοινό γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία, την υποστήριξη των οικογενειών τους και την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, το Μνημόνιο Συνεργασίας αποβλέπει μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:

  1. Ανάπτυξη κοινών ενταξιακών δράσεων, καθορισμός μεικτής αθλητικής ή πολιτιστικής δράσης στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
  2. Ενίσχυση του εθελοντισμού με συμμετοχή πολιτών του Δήμου Ψυχικού-Φιλοθέης στις κοινές εκδηλώσεις.
  3. Διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων αποδοχής και συνύπαρξης.
  4. Διάθεση εγκαταστάσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού για κοινές εκδηλώσεις, φιλοξενία σεμιναρίων, εκθέσεων, μαθητικών ενταξιακών δράσεων.
  5. Ανάπτυξη προγραμμάτων και εύρεση χορηγιών για τη στήριξή τους.
  6. Συνεργασία σε επιστημονικό και πολιτιστικό επίπεδο, π.χ. ερευνητικό έργο για τον εθελοντισμό, την αναπηρία και την εκπαίδευση.
  7. Σχεδιασμός κοινών προγραμμάτων σε διεθνές επίπεδο με την εμπλοκή διεθνών οργανισμών.
  8. Καθορισμός ετήσιων θεματικών προτεραιοτήτων, όπως εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη.

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού πιστοποιείται ως Πολύτιμος Συνεργάτης των Special Olympics στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί».

Check Also

50 ημέρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Παρίσι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*