Πέμπτη , 20 Ιανουάριος 2022


Μνήμες από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896…

Μνήμες από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, θα ξυπνήσουν μέσα από μια σημαντική πρωτοβουλία. Και αυτό χάρη στη φωτογραφική έκθεση του Μουσείου Μπενάκη, της Costa Navarino και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Με ήχο και κίνηση θα παρουσιαστούν ιστορικές φωτογραφίες του επίσημου φωτογράφου των Αγώνων, Άλμπερτ Μάγιερ. Η έκθεση φιλοξενείται στον χώρο «Τέχνη και Περιβάλλον», επίπεδο αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, από τις 16 Μαΐου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα θα βρίσκεται και στη Μεσσηνία, στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο, στην Costa Navarino (αίθουσα Symbol) από τις 27 Απριλίου έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Σε σπάνιο φωτογραφικό υλικό λευκώματος, το οποίο φυλάσσεται στα Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη, βασίστηκε η εικαστικός Εύα Νάθενα, που μαζί με τους συνεργάτες της αναβίωσε με μοναδικό τρόπο ιστορικές στιγμές. Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τα 120 χρόνια από τους πρώτους Αγώνες της σύγχρονης εποχής. Το πολιτιστικό έργο «Ολυμπιακοί Αγώνες 1896: Οι ιστορικές φωτογραφίες του Άλμπερτ Μάγιερ από τις Συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, με το βλέμμα της Εύας Νάθενα» δίνει την ευκαιρία στο κοινό να περιπλανηθεί ψηφιακά στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Check Also

Τέλος στην παράνομη στάθμευση οχημάτων σε ράμπες Αμεα στην Αθήνα!

Συνολικά 830 αισθητήρες τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων σε ράμπες και διαβάσεις για Άτομα με ειδικές Ανάγκες, για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης. «Δεν είναι απλώς έλλειψη σεβασμού, είναι σαν να λες ότι αδιαφορείς απολύτως για τον άνθρωπο με αναπηρία, για τον παππού, τη γιαγιά, τη μαμά με το παιδάκι», τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, ο αισθητήρας, με το που πλησιάσει αυτοκίνητο, ειδοποιεί αυτόματα τη δημοτική αστυνομία, η οποία θα φτάνει στο σημείο σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, σε όσους παρκάρουν σε διαβάσεις ή ράμπες θα αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια οδήγησης για 60 μέρες, χωρίς χρηματικό πρόστιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Posting....