Πέμπτη , 20 Ιανουάριος 2022


Η διεθνής επιστημονική κοινότητα προτείνει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο!

Περισσότεροι από 150 διακεκριμένοι επιστήμονες προτείνουν την αναβολή ή την ματαίωση των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ζητούν την άμεση αναβολή των Αγώνων, τονίζοντας πως τα νέα ευρήματά τους, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να καθησυχάζουν τον κόσμο που θα βρεθεί τους επόμενους μήνες στο Ρίο. Την επιστολή υπογράφουν επιστήμονες, γιατροί και καθηγητές των Πανεπιστήμιων της Οξφόρδης, του Χάρβαρντ και του Γέιλ.

Αυτό προκύπτει από τις μελέτες και τις έρευνες των επιστημόνων, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως ο ιός που εξαπλώθηκε στη Βραζιλία πριν από περίπου ένα χρόνο, όχι απλά δεν βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά πλέον υπάρχουν συνεχή κρούσματα σε περισσότερες από 60 χώρες. Οι επιστήμονες επικαλούνται την αποτυχία του προγράμματος εξάλειψης των κουνουπιών στη Βραζιλία αλλά και το ελλιπές σύστημα υγείας στη χώρα. Παράλληλα, τονίζουν το πρόβλημα που έχει ήδη διαπιστωθεί και έχει να κάνει με τις γέννες των παιδιών που οι μητέρες τους κόλλησαν τον ιό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι πως τα νεογέννητα έχουν αφύσικα μικρά κεφάλια, ενώ ήδη παρατηρούνται και πολλά νευρολογικά προβλήματα στους ενήλικες. Πάντως, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος αναβολής ή ματαίωσης των Αγώνων λόγω του ιού Ζίκα.

Check Also

Τέλος στην παράνομη στάθμευση οχημάτων σε ράμπες Αμεα στην Αθήνα!

Συνολικά 830 αισθητήρες τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων σε ράμπες και διαβάσεις για Άτομα με ειδικές Ανάγκες, για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης. «Δεν είναι απλώς έλλειψη σεβασμού, είναι σαν να λες ότι αδιαφορείς απολύτως για τον άνθρωπο με αναπηρία, για τον παππού, τη γιαγιά, τη μαμά με το παιδάκι», τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, ο αισθητήρας, με το που πλησιάσει αυτοκίνητο, ειδοποιεί αυτόματα τη δημοτική αστυνομία, η οποία θα φτάνει στο σημείο σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, σε όσους παρκάρουν σε διαβάσεις ή ράμπες θα αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια οδήγησης για 60 μέρες, χωρίς χρηματικό πρόστιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Posting....