Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024


Έκθεση φωτογραφίας ‘Από τον Ίφιτο στον Κουμπερτέν ‘ στην Αρχαία Ολυμπία

Μια μοναδική ευκαιρία να δουν μέσα από το φωτογραφικό υλικό του Αντώνη Νάτσιου όλη τη Σύγχρονη Ολυμπιακή Ιστορία, θα έχουν οι επισκέπτες που θα βρεθούν από το Σάββατο 13 Απριλίου έως και την Τρίτη 16 Απριλίου στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας. Οι ώρες λειτουργίας της θα είναι 9:00-14:00 και 17:00-21:00.

Η Έκθεση φέρει τον τίτλο «ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΦΙΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΕΡΤΕΝ» και αποτελείται από 40 επιφάνειες διαστάσεων 1.20Χ1.50 η κάθε μία, οι οποίες τοποθετούνται σε τρίποδα-ξύλινα καβαλέτα. Κάθε επιφάνεια παρουσιάζει μία Ολυμπιάδα ή ένα ξεχωριστό Ολυμπιακό θέμα. Με μεστό, περιεκτικό και ουσιαστικό τρόπο, παρουσιάζεται η Σύγχρονη Ολυμπιακή Ιστορία, ούτως ώστε ο επισκέπτης της να μαθαίνει σύντομα, μεστά και σφαιρικά την Ολυμπιακή Ιστορία. Η κάθε επιφάνεια περιέχει επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό και σύντομα ιστορικά κείμενα.

Παράλληλα, σε χώρο πλησίον της έκθεσης, την Δευτέρα και την Τρίτη θα βρίσκεται μουσικός με βιολοντσέλο, ο οποίος θα εκτελεί τον Ύμνο στον Απόλλωνα, τον Ύμνο στη Χαρά (από την 5η συμφωνία του Μπετόβεν), καθώς και άλλα επιλεγμένα μουσικά έργα. Σημειώνεται ότι ο Ύμνος στον Απόλλωνα, ανακαλύφθηκε το 1893 στους Δελφούς, από τη Γαλλική αρχαιολογική Σχολή και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έναρξη του Συνεδρίου του Κουμπερτέν στο Παρίσι στις 16-06-1894, σε μουσική Γκαμπριέλ Φωρέ. Αυτή η ιστορική λεπτομέρεια, καθώς και το γεγονός ότι το Ολυμπιακό Φως θα κατευθυνθεί προς το Παρίσι, την Πόλη του Φωτός, μας οδήγησε να επιλέξουμε την παρουσία του μουσικού.

Check Also

Έπεσε η αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος παρά-σκοποβολής

Σκοποβολή ΑΜΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*