Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024


Το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» (iRoDi), ως θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ως μονάδα Υποστήριξης της Κοινωνικής Συμπερίληψης μέσω της Τέχνης του Εργαστηρίου Εφαρμογών Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Συμπερίληψης Ατόμων με Δυσκολίες Μάθησης και Προσαρμογής (ΕκΚοιΣ) διοργανώνεται φέτος για 5η χρονιά από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2023 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η υποστήριξη και προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ οιονδήποτε ρόλο αυτά επιθυμούν, ως ηθοποιοί, σκηνοθέτες, εθελοντές ή απλώς, ως θεατές. Κύριος στόχος του Διεθνούς Φεστιβάλ “Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη” είναι η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική της αναπηρίας.
Όσον αφορά στο Διαγωνιστικό Τμήμα των ταινιών, από τις 976 ταινίες όλων των ειδών που υποβλήθηκαν μέσω filmfreeway και με email από όλο τον κόσμο, επιλέχθηκαν 112 ταινίες. Οι ταινίες περιλαμβάνονται στις θεματικές: Αυτοπροσδιορισμός, Αναπηρία και Τέχνη, Οικογενειακές σχέσεις, Κοινότητα των Κωφών, Πτυχές της Ζωής, Διαφορετικότητες, Αναπηρία και Αθλητισμός.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνονται προβολές ταινιών, ελληνικών και ξένων παραγωγών, μουσικές παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις και πολλές ακόμη καλλιτεχνικές δράσεις.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δια ζώσης προβολές στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στις 3/12, 4/12, 5/12, 8/12 και 9/12. Φέτος, για 1η φορά, το Διεθνές Φεστιβάλ συνεργάζεται με την πλατφόρμα Filmocracy. Έτσι, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν online προβολές μέσω filmocracy στις 6/12 και 7/12, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν προβολές on demand μέσω filmocracy κατά το διάστημα 2/12-10/12.

Check Also

50 ημέρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Παρίσι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*