Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024


Χάλκινο Ευρωπαϊκό μετάλλιο για το ζευγάρι Ντέντα-Πολυχρονίδη στο Μπότσια!

Με ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο, ολοκλήρωσε η ελληνική αποστολή του Μπότσια, την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Αθλημάτων, που διεξάγεται στο Ρότερνταμ.
Το χάλκινο μετάλλιο στα ζευγάρια της κατηγορίας BC3, κατέκτησαν ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (ramp operator Κατερίνα Πατρώνη) και η Άννα Ντέντα (ramp operator Χριστίνα Ντέντα) καθώς αγωνίστηκαν στο «μικρό» τελικό (αν και θα έπρεπε να αγωνιστούν στον τελικό και να διεκδικήσουν το χρυσό).
Ο λόγος που δεν αγωνίστηκαν στο «μεγάλο» τελικό ήταν ότι στο τέλος του ημιτελικού με την ομάδα της Πολωνίας και αφού είχε τελειώσει υπέρ της ελληνικής ομάδας με 4-3 και πήγαινε αήττητη, για την υπεράσπιση του τίτλου της, από το 2021 η πρώτη διαιτητής του αγώνα θεώρησε ότι 2 μπάλες της ελληνικής ομάδας είχαν διαφορετική υφή, από αυτή που θα έπρεπε. Μετά το τέλος του αγώνα (γίνεται ξανά έλεγχος), αλλά να τονίσουμε ότι οι αγώνες διεξήχθησαν σε ανοιχτό χώρο με υγρασία 90% και είναι απόλυτα λογική η διαφοροποίηση. Το αποτέλεσμα τελικά ήταν να κοπούν οι 2 αυτές μπάλες και το παιχνίδι να καταχωρηθεί υπέρ των Πολωνών. Πέρασαν έτσι στον τελικό, αν και το ελληνικό ζευγάρι, δικαιώθηκε στη συνέχεια, ήταν όμως αργά και το αποτέλεσμα είχε ήδη καταχωρηθεί. Έτσι Πολυχρονίδης και Ντέντα βρέθηκαν να αγωνίζονται για το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο, παρά την όχι και τόσο καλή ψυχολογία τους, κατέκτησαν καθώς επικράτησαν με 3-2 των Πορτογάλων. Το ελληνικό δίδυμο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ανέβηκε στο βάθρο, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, για ακόμη μια φορά.
Πηγή – ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ

Check Also

Έναρξη για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παραολυμπιακής κολύμβηση στην Πορτογαλία

Κολύμβηση ΑΜΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*