Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024


Nέες επιχορηγήσεις της ΕΟΕ σε έξι Ομοσπονδίες και σε όσους αθλητές προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει τις επιχορηγήσεις σε Αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητές, για κάλυψη αποκλειστικά εξόδων της Ολυμπιακής προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφασίστηκε ομόφωνα να εγκριθεί η εισήγηση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας δια του Προέδρου της Γιάννη Καρρά, για να δοθούν τα εξής ποσά:

Στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 2600 ευρώ για την αθλήτρια Σταματία Σκαρβέλη

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασία 26.000 ευρώ

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης 22.000 ευρώ

Στη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος 50.000 ευρώ

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών 8.000 ευρώ

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ 1.500 ευρώ

Και σε αθλητή του breaking 2.500 ευρώ

Επίσης μετά από εισήγηση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, όποιος αθλητής εξασφαλίζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» θα λαμβάνει ως υποτροφία από την ΕΟΕ 5.000 ευρώ. Με νέα απόφαση πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι αθλητές που έχουν πάρει την πρόκριση, θα εισπράξουν άλλα 5.000 ευρώ φτάνοντας έτσι στα 10.000. Σε περίπτωση πρόκρισης ομαδικών αθλημάτων, οι αθλητές θα πάρουν το 50% του ποσού.

Η απόφαση λήφθηκε για να στηριχθούν οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεχίζοντας την αντίστοιχη απόφαση που είχε πάρει η ΕΟΕ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όταν παρείχε υποτροφία 10.000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους αθλητές που ταξίδεψαν στην ιαπωνική πόλη.

Πηγή – ΕΟΕ

Check Also

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στον Ιερό τόπο της Ολυμπίας!

Olympic Flame

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*