Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024


Μνημόνιο Συνεργασίας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την Ομοσπονδία πλέον να αποκτά ενεργό ρόλο στις από κοινού διοργανώσεις με την αρμόδια Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ., σχολικών αθλητικών δράσεων και αγώνων.
Το μνημόνιο υπεγράφη από την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδια για θέματα Α’ Βαθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ζέττα Μακρή και την πρόεδρο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη, στα γραφεία της Β’ βαθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, του νομού Μαγνησίας. Χώρος, συμβολικός και με ιδιαίτερη σημασία για την υπογραφή.
Από τα κυριότερα σημεία του Μνημονίου είναι:
– η συνεργασία για την ανάπτυξη κοινών σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων και η μεταφορά τεχνογνωσίας, από την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
-η συνεργασία στην οργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης κατά προτεραιότητα σε Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής.
-Η διοργάνωση από κοινού εκπαιδευτικών, επιστημονικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων (συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων κ.λπ.) καθώς και των δράσεων προβολής, προς όφελος και των δύο μερών.
Επίσης,
-Η διασύνδεση με επιστημονικούς, επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς φορείς για την ανάπτυξη συνεργειών και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση αναπτυξιακών ευκαιριών και την εξυπηρέτηση των στόχων της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής. Η διασύνδεση αυτή εστιάζει στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής της Φυσικής Αγωγής, της αθλητικής παιδείας και δραστηριότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*