Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024


Ο κόσμος που ζω… ο κόσμος που είμαι. Έκθεση φωτογραφίας με έργα ενηλίκων με νοητική αναπηρία στην Θεσσαλονίκη

Έργα ενηλίκων με νοητική αναπηρία ή διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Ο κόσμος που ζω… ο κόσμος που είμαι», παρουσιάζονται σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο διαγωνισμός και η έκθεση φωτογραφίας διοργανώνονται από το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» (iRoDi), που ως θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ως μονάδα Υποστήριξης της Κοινωνικής Συμπερίληψης μέσω της Τέχνης του Εργαστηρίου Εφαρμογών Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Συμπερίληψης Ατόμων με Δυσκολίες Μάθησης και Προσαρμογής (ΕκΚοιΣ), του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, προχώρησε στις συγκεκριμένες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Down Ελλάδος και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Παράρτημα Θεσσαλονίκης) και προσφέρει μια ευκαιρία για έκφραση της δημιουργικότητας των αναπήρων μέσω της Τέχνης.

Στην έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα εγκαινιαστεί το ερχόμενο Σάββατο 6 Μαΐου στις 10 το πρωί, στο πλαίσιο ημερίδας με τίτλο «Από την ανεξαρτησία στην αλληλεξάρτηση: μια νέα οπτική», παρουσιάζονται 32 έργα. Με την ευκαιρία των εγκαινίων, θα απονεμηθούν τα βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού.

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*