Κυριακή , 5 Μάιος 2024


Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο οι σύνεδροι του Παγκοσμίου συνεδρίου γυμναστικής για όλους

Η επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο έκανε ξεχωριστή τη 2η ημέρα του Παγκοσμίου Συνεδρίου Γυμναστικής για Όλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), που πραγματοποιείται στην Αθήνα με «οικοδέσποινα» την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και με την συμμετοχή εκπροσώπων από 44 χώρες, που καλύπτουν γεωγραφικά και τις πέντε ηπείρους.

Με την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι 73 σύνεδροι περιηγήθηκαν στο εμβληματικό Καλλιμάρμαρο, το στάδιο που είναι συνώνυμο με την αναγέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά έχει επίσης στενή σχέση με τη Γυμναστική για Όλους, μέσα από τις παρουσιάσεις του αθλήματος που γίνονται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος των Τελετών Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

Κάτι ανάλογο έγινε και σε αυτή την επίσκεψη της παγκόσμιας οικογένειας της Γυμναστικής για Όλους, καθώς παρουσιάστηκαν τρία προγράμματα από αντίστοιχες ελληνικές ομάδες, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ε.Γ.Ο. και του Προέδρου της και Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Κώστα Πανταζή.
Συγκεκριμένα, ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα εκτέλεσαν η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων, η Ελληνοαγγλική Αγωγή – Πρωτοπορεία και ο ΓΑΣ Αξία.

Στην συνέχεια οι σύνεδροι συμμετείχαν και οι ίδιοι βιωματικά, ακολουθώντας τον ρυθμό της χορογραφίας και η όμορφη εμπειρία έκλεισε με όλους τους συμμετέχοντες να χορεύουν το συρτάκι του «Ζορμπά», αφού προηγουμένως ο Κώστας Πανταζής και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της FIG Ροτζέριο Βαλέριο ευχαρίστησαν θερμά την Ε.Ο.Ε. και τον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο για τη φιλοξενία στο Καλλιμάρμαρο.

Check Also

Σε μορφή Braille όλοι οι χώροι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Braille

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*