Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024


Τα αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων Λος Άντζελες 2028!

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λος Άντζελες 2028 θα διατηρήσουν τα ίδια 22 αθλήματα, με τους Αγώνες του Τόκιο και το πρόγραμμα του Παρισιού του 2024.

Ωστόσο, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή έδωσε στους διοργανωτές των Αγώνων τη δυνατότητα να προσθέσουν την Παρά-Αναρρίχηση και το Παρά-Σέρφινγκ στο πρόγραμμα.
Εάν υποβληθεί οποιοδήποτε αίτημα για νέο άθλημα, το διοικητικό συμβούλιο της IPC θα λάβει την τελική απόφαση έως το τέλος του 2023. Συνολικά 33 αθλήματα είχαν υποβάλει αίτηση για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του 2028.
Τα αθλήματα που «έχασαν» την ευκαιρία να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα είναι η πάλη, το ποδόσφαιρο με εγκεφαλική παράλυση, το γκολφ, το καράτε, ο Παρά-χορός, το ποδόσφαιρο με αμαξίδιο, η ιστιοπλοΐα, το χάντμπολ με αναπηρικό αμαξίδιο και το Παρά-Βόλεϊ στην παραλία.Το μπάντμιντον και το ταεκβοντό, που είχαν προστεθεί στους Παραολυμπιακούς των Αγώνων του Τόκιο διατηρούνται στο πρόγραμμα.
Τα αθλήματα στο Λος Αντζελες το 2028
Τα αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λος Άντζελες 2028 θα είναι: Παρά-Μπάντμιντον, Μπότσια, Ποδόσφαιρο Τυφλών, Γκολμπολ, Παρά-Τζούντο, Παρά-Κανόε, Παρά-Ιππασία, Παρά-Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Τένις με αμαξίδιο, Ξιφασκία με αμαξίδιο, Μπάσκετ με αμαξίδιο, Παρά-Τοξοβολία, Παρά-Στίβος, Άρση Βαρών σε πάγκο, Βόλεϊ Καθιστών, Παρά-Κολύμβηση, Παρά-Κωπηλασία, Παρά-αθλητική Σκοποβολή, Παρά-taekwondo, Παρά-Τρίαθλο, Ράγκμπι με αμαξίδιο και Παρά-Ποδηλασία.

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*