Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024


Ολοκληρώθηκε το έργο ‘Together in Sport’ από την Ελληνική και την Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή

Μετά από δύο χρόνια ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ευρωπαϊκό έργο ‘Together in Sport’, που υλοποιήθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με τη Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή (DOSB) και τη ΜΕΤΑδραση (συντονιστής έργου), με στόχο την προώθηση της κοινωνικής συνοχής μέσω του αθλητισμού.

Τα αποτελέσματα του έργου:

  • 9041 ωφελούμενα παιδιά και νέοι έως 18 ετών έναντι του αρχικού στόχου των 3000 παιδιών
  • 65 αθλητικές εκδηλώσεις. Εβδομαδιαίες αθλητικές προπονήσεις στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Καβάλα, τη Δράμα, τα Ιωάννα και τη Μυτιλήνη.
  • 13 αθλήματα: πετοσφαίριση & πετοσφαίριση επί άμμου, καλαθοσφαίριση, χειροσφαίριση, αντισφαίριση, ξιφασκία, κρίκετ, κολύμβηση, ποδόσφαιρο, στίβος, τζούντο, πάλη, ταεκβοντό,
  • 118 εθελοντές-προπονητές Εκπαιδεύσεις εθελοντών στην προπονητική, τις Ολυμπιακές αξίες και τον εθελοντισμό
  • Συνέργειες με δήμους, δημόσια σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, δημόσιες και ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, το ανώτατο Συμβούλιο Αθλητών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), ΜΚΟ και το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου. Δωρεές αθλητικού εξοπλισμού σε κρατικούς φορείς και αθλητικούς συλλόγους ύψους 28.302,00 €
  • Αμέτρητα χαμόγελα παιδιών – ημεδαπών και προσφύγων συμπεριλαμβανομένων ασυνόδευτων ανηλίκων – που μέσα από το “Together in Sport”, καταφέραμε να φέρουμε σε επαφή, να τους δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν μαζί τον οργανωμένο αθλητισμό και να αναπτύξουν σχέσεις φιλίας και σεβασμού.

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*