Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024


Κοινή κοπή πίτας Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών!

Σε μία εντυπωσιακή αλλά και γεμάτη συναίσθημα εκδήλωση, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) και ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών (ΣΕΠ), έκοψαν, για πρώτη φορά, Κοινή Πρωτοχρονιάτικη Πίτα στο χώρο που αποκαλούν «δεύτερο σπίτι τους», στο ΟΑΚΑ. Παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κος Λευτέρης Αυγενάκης , ο Γ.Γ. Αθλητισμού, κος George Mavrotasv OLY, o Ευρωβουλευτής, κος Στυλιανός Κυμπουρόπουλος , ο κος Γιώργος Σταμάτης, Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κος Γιώργος Καπελλάκης, μέλη της Ολομέλειας, της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του Αθλητισμού, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, καθώς και πλήθος Olympians και Paraolympians.
Σε συνέχεια των κοινωνικών δράσεων που έχουν οργανώσει εδώ και δυόμιση χρόνια στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει ΕΣΟΑ και ΣΕΠ, ανακοίνωσαν την 1η κοινή αθλητική δράση τους με την ονομασία ΖERO DESCRIMINATION, όπου σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο, The Hope Runners – Δρομείς Ελπίδας, αρτιμελείς, ΑμεΑ αθλητές και αθλούμενοι θα τρέξουν μαζί στον εξωτερικό χώρο του ΟΑΚΑ, έναν Αγώνα Δρόμου με μήνυμα την άρση κάθε διάκρισης στον αθλητισμό αλλά και στην κοινωνική, καθημερινή ζωή γενικότερα .
H επίσημη συνεργατική σχέση της ΕΣΟΑ με τον ΣΕΠ, αριθμεί ήδη 2.5 χρόνια, αλλά όπως τόνισαν οι Πρόεδροι των 2 συλλογικών φορέων των Olympians & Paralympians αθλητών, Βούλα Κοζομπόλη OLY και Γρηγόρης Πολυχρονίδης αντίστοιχα, «η πραγματική σχέση μας αριθμεί πολλά περισσότερα, καθώς είμαστε φίλοι μια ζωή μέσα από τα μετερίζια του Αθλητισμού, και συνεργάτες μέσα από διάφορα project, όπως για παράδειγμα τις δράσεις στα σχολεία της Ελλάδας του προγράμματος «Σέβομαι την Διαφορετικότητα», του «Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας» κ.α.
ΕΣΟΑ και ΣΕΠ έχουν ήδη ενεργοποιηθεί σε συμβολικό, ηθικό και ουσιαστικό επίπεδο για θέματα παιδείας, περιβάλλοντος και λοιπά κοινωνικά θέματα, κάνοντας ΜΑΖΙ ηχηρή παρέμβαση για την Ενδοοικογενειακή βία και την βία κατά των γυναικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Paraolympians θα είναι πολύτιμοι αρωγοί της ΕΣΟΑ στην εκπόνηση του νέου και πρωτοποριακού σε Παγκόσμιο Επίπεδο Εκπαιδευτικού μας προγράμματος «Πιστοποιητικό Αθλητή», που υλοποιείται σε συνεργασία με την World Academy of Sport, ενώ ΕΣΟΑ και ΣΕΠ εξασφάλισαν και την πρώτη κοινή χορηγική υποστήριξη για τα μέλη τους και συγκεκριμένα από την SINDESIS TALENT EMPOWRENMENT μέσα από την οποία θα προσφέρονται υπηρεσίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που είναι απαραίτητη κυρίως για τους εφήβους που αναζητάνε τις δεξιότητές τους και την επαγγελματική τους κατεύθυνση, για τα τέκνα των μελών της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών.
Δωροθέτες της Κοινής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ΕΣΟΑ και ΣΕΠ ήταν η εταιρεία κοσμημάτων Jos Handmade Jewels και η εταιρεία Apivita , ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο εμβληματικός και εκ των σημαντικότερων Ελλήνων Τραγουδιστών, κος Μανώλης Μητσιάς. Τέλος, ευχαριστούμε τη διοίκηση του ΟΑΚΑ και ιδιαιτέρως τον Γεν. Διευθυντή, κο Κωνσταντίνο Χαλιορή, για την αρωγή και υποστήριξη της εκδήλωσης.

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*