Τρίτη , 26 Σεπτέμβριος 2023


Παρουσίαση του Παραολυμπιακού Μπότσια στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου

Με ακόμη μια παρουσίαση του αθλήματος του Μπότσια, συνεχίστηκε, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Παραολυμπιακά Αθλήματα» της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Ειδικού Δημοτικού, Γυμνασίου, Ειδικού Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη. Η Πηνελόπη Καραμπεΐδου, πρωταθλήτρια Ελλάδος και μέλος της Εθνικής ομάδος, στην κατηγορία bc3, με ramp user τον Κυριάκο Καραμπεΐδη, ανέλαβαν αυτή τη φορά να δείξουν τα «μυστικά» του Μπότσια, στους μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου, στα πλαίσια του προγράμματος «Παραολυμπιακά Αθλήματα».
Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος, είναι όχι μόνο να ενημερωθούν αρχικά οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια τα παιδιά τους-μαθητές, για τα Παραολυμπιακά Αθλήματα, αλλά να τους δοθούν και τα κίνητρα, να συμμετέχουν, να αθλούνται ή να προπονούνται όπως και οι υπόλοιποι συνομήλικοί τους. Είτε βρίσκονται στη γενική εκπαίδευση με στήριξη, είτε στην ειδική.

Check Also

Συνάντηση του Προέδρου της ΕΟΕ με τη νέα Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα

ΕΟΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*