Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024


Αναχώρησε η Ελληνική Ομάδα για το Χειμερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Nέων

Για την Ιταλία αναχώρησε η ελληνική αποστολή που θα μας εκπροσωπήσει στο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Nέων (ΕΥΟF) το οποίο θα διεξαχθεί στο Friuli Venezia Giulia από τις 21 έως τις 28 Ιανουαρίου.
Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στα εξής αθλήματα: Αλπικό σκι, Δρόμοι Αντοχής, Δίαθλο, Καλλιτεχνικό Πατινάζ και Χιονοσανίδα με 10 αθλητές και αθλήτριες.
Στην ομάδα συμμετέχουν οι: Ιωάνννης Κουδουνάς, Στέφανος Κατσιάπης , Μαρία Παπαστάθη, Μαρία Μούλια (Αλπικό Σκι), Μαρία Μπελλή, Κωνσταντίνος Μέτσιος (Δίαθλο), Βασίλης Ροσενλής, Μαρία Δήμητρα Τσιάρκα (Δρόμοι Αντοχής), Δρόσος Καραφύλλιας (Χιονοσανίδα), Στέλλα Μακρή (Καλ. Πατινάζ).
Προπονητές είναι οι Χρήστος Μάλλιος στο Αλπικό σκι, Κυριάκος Ξάνθης στο Δίαθλο, Χρήστος Τίτας στους Δρόμους Αντοχής, Φώτιος Δασκαλόπουλος στην Χιονοσανίδα και Μάγια Ζελένκοβα στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ.
Την ομάδα μας θα συνοδεύουν ο Αρχηγός αποστολής Δημοσθένης Γυρούσης και ο Υπαρχηγός Στράτος Καρέτος ενώ Πρέσβειρα Νέων για την Ελλάδα θα είναι η αθλήτρια Καλλιτεχνικού Πατινάζ Ελισάβετ Βούλγαρη.
Το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας (EYOF) αποτελεί διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και είναι η πρώτη κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων που απευθύνεται σε νέους αθλητές ηλικίας 14 έως 18 ετών. Υπάρχει μια χειμερινή και μια καλοκαιρινή έκδοση, που πραγματοποιούνται κάθε δύο έτη. Το EYOF τελεί υπό την αιγίδα της ΔΟΕ
Φέτος περίπου 1300 αθλητές από 47 Ευρωπαϊκές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα συμμετέχουν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Ιταλίας . Το πρόγραμμα των Αγώνων περιέχει δεκατέσσερα αθλήματα σε διάστημα οκτώ ημερών: αλπικό σκι, δίαθλο, δρόμοι αντοχής, curling, καλλιτεχνικό πατινάζ, freestyle σκι (slopestyle – big air), ski cross, Hockey επί πάγου, short track, άλμα με σκι, ορειβασία με σκι, snowboard alpine and cross, snowboard freestyle (slopestyle – big air) και το Nordic Combined θα συνδυαστούν σε 12 αθλητικές εγκαταστάσεις.

Πηγή – ΕΟΕ

Check Also

Η παρουσίαση της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι 2024

Κύπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*