Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024


Ενίσχυση της προσβασιμότητας της τραπεζικής εξυπηρέτησης σε Άτομα με Αναπηρία από την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση, ένα διευρυμένο καινοτόμο πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών ειδικά σχεδιασμένων για την περαιτέρω ενίσχυση της προσβασιμότητας και την παροχή υψηλού επιπέδου τραπεζικής εξυπηρέτησης σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).
Η συνεχής αναβάθμιση της τραπεζικής εξυπηρέτησης των ΑμεΑ αποτελεί σταθερή δέσμευση της Τράπεζας και διευρύνει περαιτέρω το πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που υλοποιεί υπηρετώντας την αξία της κοινωνικής συμπερίληψης, με στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται μέσω του προγράμματος EQUALL που υποστηρίζει την κοινωνική ισότητα μέσα από την εξάλειψη κοινωνικών διακρίσεων, αποκλεισμών και έμφυλων στερεοτύπων.
Η Τράπεζα Πειραιώς, αξιοποιώντας καινοτόμες λύσεις και σύγχρονες τεχνολογικές και ψηφιακές εφαρμογές, έχει υλοποιήσει την τελευταία επταετία σημαντικά έργα για τη διασφάλιση της ισότιμης και ανεμπόδιστης πρόσβασης των ΑμεΑ με στόχο την ολοκληρωμένη τραπεζική τους εξυπηρέτηση. Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί σε στενή συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς, ομοσπονδίες & συνδέσμους, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει σε ουσιαστικό βαθμό στην προσαρμογή και εξέλιξη του τρόπου λειτουργίας της Τράπεζας.
 
Το πλαίσιο των τραπεζικών υπηρεσιών που παρέχονται σε ΑμεΑ διευρύνεται περαιτέρω με νέα καινοτόμα έργα όπως:
• η υπηρεσία Digital Onboarding που υποστηρίζει την εγγραφή νέων πελατών στην Τράπεζα χωρίς την ανάγκη επίσκεψης στο κατάστημα & αυτοπρόσωπης κατάθεσης δικαιολογητικών. Τα κύρια πλεονεκτήματα της εν λόγω υπηρεσίας είναι:
– Η εξυπηρέτηση στη Νοηματική Γλώσσα.
– Για τα άτομα με οπτική αναπηρία, δεν απαιτείται πλέον η παρουσία δύο μαρτύρων για την έναρξη της τραπεζικής σχέσης.
– Δεν απαιτείται προσέλευση του πελάτη στο κατάστημα.
• το «Ταμείο από Απόσταση». Μια καινοτόμος υπηρεσία που περιλαμβάνει:
– Ταμίες εκπαιδευμένους στη Νοηματική Γλώσσα.
– Σήμανση braille στο μηχάνημα, που επιτρέπει την πραγματοποίηση συναλλαγών από άτομα με οπτική αναπηρία, χωρίς να απαιτείται η παρουσία δυο μαρτύρων.
– Εργονομικό χώρο συναλλαγών, σε εύκολα προσβάσιμο ύψος για τα άτομα σε αμαξίδιο.
• η αντικατάσταση του συνόλου των καρτών με νέες που φέρουν σύστημα γραφής braille με στόχο να ενισχυθεί η κοινωνική συμπερίληψη των ατόμων με οπτική αναπηρία, καθώς το μήνυμα θα διαχυθεί σε όλους τους πελάτες της Τράπεζας.
• η εγκατάσταση συστήματος φωνητικής υποστήριξης σε ένα μεγάλο μέρος του ΑΤΜ δικτύου, το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση συγκεκριμένων συναλλαγών από πελάτες με οπτική αναπηρία.
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε η Τράπεζα Πειραιώς, δωρίζει συμβολικά ένα κουτάβι στο κέντρο «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ» προκειμένου να δοθεί σε κάποιον που το έχει ανάγκη, δίνοντας το έναυσμα για την επέκταση αυτής της δράσης.

Check Also

Η παρουσίαση της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι 2024

Κύπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*