Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024


Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το χθες στο σήμερα» στην Αρχαία Ολυμπία

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το χθες στο σήμερα» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 από τον Οργανισμό Sports & Cultural Club σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του Training Course Erasmus+, με ομιλητές τους κ.κ. Νίκο Τσώνη, Δημοσιογράφο, πρώην Διευθυντή του Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ και Αντώνη Νάτσιο, Συγγραφέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον τόπο η ανάδειξή του ως εστία Παιδείας και Πολιτισμού, τονίζοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχουν υπάρξει πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, τόσο με το Μνημόνιο Συνεργασίας για Μεταπτυχιακό Τμήμα με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Λευκωσίας, όσο και με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών που διεκδίκησε ο Δήμος και υλοποίησε η Ελληνική Κυβέρνηση. Υπογράμμισε ότι κατά την αρχαιότητα ο Αθλητισμός ήταν ενταγμένος στην Παιδεία, παρατηρώντας ότι έτσι ακριβώς πρέπει να γίνει και στη σύγχρονη εποχή.

Στην ομιλία του ο κ. Νάτσιος αναφέρθηκε στο το πώς μπορεί η εμπειρία και η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων να γίνει εργαλείο Παιδαγωγικής και όλο αυτό να μεταφερθεί στους νέους, να μετουσιωθεί σε αξίες ζωής και να πορευτούν τα παιδιά με αυτές τις αξίες. Σημείωσε ότι «για πολλούς και διάφορους λόγους όλα αυτά δεν έχουν εξακτινωθεί ακόμα στην κοινωνία μας τονίζοντας ότι αν κάτι τέτοιο επιτευχθεί μέσα από τη σύγχρονη εκπαίδευση θα μπορέσει να ανατραπεί το κλίμα, το σημερινό καθεστώς της βίας στον αθλητισμό και να ξαναγυρίσουμε στην ομαλότητα, στην ομορφιά και σε αυτό πραγματικά έχουν να δώσουν τα νιάτα μας σήμερα»

Αντίστοιχα ο κ. Τσώνης μετέφερε την εμπειρία του από τη σχέση των Ολυμπιακών Αγώνων με την τηλεόραση. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πώς εξελίχθηκε και πώς επιδρά η τεχνολογία στη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, από το 1936 (Βερολίνο) με τρεις μόνο κάμερες μέχρι σήμερα με εκατοντάδες κάμερες και χιλιάδες άτομα προσωπικό. Υπογράμμισε επίσης την οικονομική υποστήριξη που εξασφαλίζει στον αθλητισμό η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, αναφέροντας την πιο πρόσφατη περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο όπου τα έσοδα από την τηλεοπτική κάλυψη βοήθησαν τις αθλητικές ομοσπονδίες.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Ελένη Τζανή, ΣΕΕ Φ.Α. ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ολυμπιακών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων κα Ρόη Αντωνοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.κ. Νίκος Καρυώτης και Επαμεινώνδας Γαλάνης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Πάρκου Ολυμπιονικών κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου, καθώς και οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα νέοι από διάφορες χώρες.

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*