Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024


Ελληνοαλβανική συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης από την Ομοσπονδία Κωφών

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος με την Αλβανική Ομοσπονδία Κωφών (ANAD) σε θέματα εκπαίδευσης -που ξεκίνησε το 2019 με την εκπαιδευτική επίσκεψη της ΟΜ.Κ.Ε. στην Αλβανία- είχαμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχτούμε με τη σειρά μας αντιπροσωπεία της ANAD στην Αθήνα, στις 07-08 Δεκεμβρίου 2022 για ένα διήμερο πλούσιο από επισκέψεις/ ξεναγήσεις στα ειδικά σχολεία κωφών-βαρήκοων μαθητών.
Ο Γενικός Διευθυντής της ANAD κ. Florjan Rojba, η Διευθύντρια του ειδικού σχολείου κωφών στα Τίρανα κα Orjola Idrizi, ο Πρόεδρος της ΟΜ.Κ.Ε. κ. Σίμψης Κωνσταντίνος και η Αντιπρόεδρος Β’ κα Ίσαρη Σοφία επισκέφθηκαν το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κ/Β Αγίας Παρασκευής, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κ/Β Λυκόβρυσης – Πεύκης και τα ειδικά σχολεία Κ/Β Αργυρούπολης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο – Λύκειο).
Στην αντιπροσωπεία παρουσιάστηκε η ελληνική νομοθεσία καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό για την εκπαίδευση των κωφών και βαρήκοων μαθητών από τους κ.κ. Δρ. Κουρμπέτη Βασίλειο και Υπ. Δρ. Καρίπη Σπυριδούλα, αντίστοιχα.
Καθώς η χώρα μας αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης στη γείτονα χώρα, η αντιπροσωπεία της ANAD αναχώρησε έχοντας αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις.

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*