Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024


Έναρξη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο

Μετά τον καιρό της πανδημίας του κορωνοϊού, διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας με Αμαξίδιο «Zsolt Kaposvari». Οι αγώνες φιλοξενούνται στην πόλη Eger, από την Πέμπτη 17 έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, με την Εθνική ομάδα να είναι παρούσα.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης θα έχει στη διάθεσή του, τους: Καλλιόπη Λουφάκη (ξίφος μονομαχίας και σπάθη κατηγορίας Β), Γεωργία Καλτσή (ξίφος μονομαχίας, ξίφος ασκήσεως και σπάθη κατηγορίας Β) και Βασίλη Ντούνη (ξίφος μονομαχίας και σπάθη κατηγορίας Α).
Στην ουγγρική πόλη ταξιδεύουν ακόμη τρεις ξιφομάχοι με δικά τους έξοδα: η Πέννυ Σκάρου (ξίφος μονομαχίας και σπάθη κατηγορίας Α), ο Δημήτρης Ατζολιδάκης (και στα τρία όπλα, κατηγορίας Β) και ο Γεράσιμος Πυλαρινός (ξίφος μονομαχίας και σπάθη κατηγορίας Α)
Όπως τόνισε και ο Ομοσπονδιακός προπονητής είναι ένας αγώνας, ο οποίος δίνει πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Οι αθλητές θα πρέπει να συμμετέχουν σε όλους αυτούς τους αγώνες, έως τον Μάιο του 2024, ώστε να συγκεντρώσουν τη δυνατόν πιο υψηλή βαθμολογία, για να μπορέσουν να αγωνιστούν, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας.
Την αποστολή συμπληρώνουν ο διεθνής κριτής Λεωνίδας Κούκος, μαζί με τις νέες κριτές Ραφαέλα Πλυτά και Ίλια Παναγιάρη, εν δυνάμει διεθνείς καθώς θα δώσουν τις προκαθορισμένες εξετάσεις τους.
Πηγή- ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ

Check Also

Στις 16 Απριλίου η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι 2024

Ολυμπιακή Φλόγα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*