Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024


Ελληνογαλλική Ολυμπιακή συνεργασία Αρχαίας Ολυμπίας-Αντίμπ

Πολιτιστικές ανταλλαγές και παράλληλες δράσεις ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι περιλάμβανε η ατζέντα της πρόσφατης επίσκεψης αντιπροσωπείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην αδελφή πόλη της Αντίμπ (Αντίπολη) στη Γαλλία.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κα Ρόη Αντωνοπούλου, υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων & Ολυμπιακών θεμάτων και Παναγιώτης Φλέσσας, υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ανδρέας Μπενέτσης και η Δημοτική Υπάλληλος κα Ελένη Πρίνου. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα από τον Δήμαρχο της Αντίμπ και πρώην Υπουργό κ. Jean Leonetti και τη Δημοτική Αρχή της Γαλλικής πόλης.

Κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Αντίμπ, με τη συμμετοχή των δύο Δημάρχων και των μελών της αποστολής, παρουσία του Γάλλου Βουλευτή κ. Eric Pauget, των Αντιδήμαρχων Οικονομικών κας Alexia Missana και Πολιτισμού –Τουρισμού κ. Audouin Rambaud καθώς και της Διευθύντριας Τουριστικού Γραφείου κας Michele Bosq και του συνεργάτη του Δήμου, Έλληνα ομογενή κ. Άλκη Βολιώτη, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στην αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Στη σύσκεψη τέθηκαν οι βάσεις μιας στενής συνεργασίας που θα ξεκινήσει μέσα στο 2023 και θα κορυφωθεί το 2024, με επίκεντρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πλήρες περιεχόμενο της συνεργασίας θα διαμορφωθεί μέσα στο προσεχές διάστημα, θα περιλαμβάνει δε σημαντικές πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο πόλεων.

Check Also

50 ημέρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Παρίσι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*