Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024


Το Ευρωπαϊκό βραβείο Fair Play στον Έλληνα Παραολυμπιονίκη Αθανάσιο Προδρόμου!

Για πρώτη φορά στην ιστορία ο Παραολυμπιονίκης Αθανάσιος Προδρόμου θα λάβει το Ευρωπαϊκό βραβείο Fair Play, έπειτα από πρόταση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Η κριτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κινήματος Fair Play ανακοίνωσε τους νικητές του Ευρωπαϊκού Fair Play που απονεμήθηκαν σε διάφορες προσωπικότητες, οργανισμούς, διαφημιστικές καμπάνιες για το έτος 2022 στις διάφορες 7 κατηγορίες που παρέχονται από την EFPM.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί μια πανηγυρική Τελετή Βράβευσης στις 3 Νοεμβρίου 2022 στο Salone d’Honor of CONI στο Foro Italico της Ρώμης, με αφορμή τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της EFPM. Η διοργάνωση πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Κίνημα Fair Play και την Εθνική Επιτροπή για το Fair Play της Ιταλίας με κεντρικό θέμα: “Ρώμη 1957 – 2022: Οι Ευρωπαϊκές Αξίες – Συμβολή του αθλητισμού και του δίκαιου παιχνιδιού στην ειρήνη”.

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο Αθανάσιος Προδρόμου όχι μόνο κατάφερε να κατακτήσει ένα μετάλλιο, αλλά και να κάνει την παγκόσμια κοινή γνώμη να υποκλιθεί στο ήθος του. Ο Έλληνας αθλητής «πέταξε» στα 7,17 μ. στον τελικό του άλματος εις μήκος Τ20 και πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο. Ξεκίνησε τον στίβο από τα 14 του, όταν ο προπονητής του, ο Ανέστης Μανταρτζίδης, πίστεψε στο ταλέντο του. Η σχέση που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια είναι σαν πατέρα με γιού. Και ο Αθανάσιος λυπήθηκε πολύ που δεν κατάφερε να τον έχει δίπλα του στο Τόκιο. Όμως τον δικαίωσε με την κατάκτηση του μεταλλίου.

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*