Σάββατο , 4 Φεβρουάριος 2023
Top News


Ο Σπύρος Καπράλος στο Συμβούλιο Υπουργών Αθλητισμού της Ευρώπης

O Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος ήταν επίσημος προσκεκλημένος στο 17ο Συμβούλιο των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης που έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας.

O κ. Καπράλος ήταν ομιλητής στο Συμβούλιο με την ιδιότητα του μέλους της ΔΟΕ και Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, με βασικό θέμα «Επαναπροσέγγιση του αθλητισμού: Δείχνοντας τον δρόμο για ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον»

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ αφού επισήμανε ότι «ο αθλητισμός είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την επίτευξη θετικών κοινωνικών επιπτώσεων και σωματικής και ψυχικής ευεξίας, που συμβάλλουν σε πιο υγιείς κοινωνίες», τόνισε ότι «η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές και το Ολυμπιακό κίνημα έχουν δεσμευτεί για πιο ενεργές και υγιείς κοινότητες.»

Στη συνέχεια ο κ. Καπράλος ανέλυσε τις δράσεις και τις πολιτικές που ακολουθούν οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για να έρθουν οι πολίτες πιο κοντά στην άθληση, για την επίτευξη του στόχου της ισότητας των φύλων και για μία πιο βιώσιμη ανάπτυξη.

«Εάν θέλουμε να επιτύχουμε ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον για όλους, θα είναι ζωτικής σημασίας να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του αθλητισμού και των αθλητικών αξιών. Υποστηρίζοντας έναν προσβάσιμο, ασφαλή, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμο αθλητισμό σε όλες τις κοινότητες, από τη βάση μέχρι την κορυφή, θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, που θα είναι παράλληλα ευημερούσα, ολοκληρωμένη και υγιής», κατέληξε ο κ. Σπύρος Καπράλος.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε στο Συμβούλιο των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Check Also

Η μασκότ του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων της Βενετίας!

Youth Festival

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*