Σάββατο , 24 Φεβρουάριος 2024


Πλήρης προσβασιμότητα σε τυφλούς το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

Ένα καθοριστικό βήμα για την ισότιμη πρόσβαση και ενεργητική συμμετοχή των ατόμων με οπτική αναπηρία στις δράσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στον Οργανισμό και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Το Πρωτόκολλο συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ο.Μ.Μ.Θ. κ. Βασίλης Γάκης και η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Α.Τ. κ. Σοφία Χαμονικολάου, παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνας Μιχαηλίδου και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιου για θέματα σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη.
Βασική προτεραιότητα της συνεργασίας είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής και κοινωνικής ένταξης εν γένει των ατόμων με οπτική αναπηρία μέσω καθολικά προσβάσιμων παραστάσεων, μέσων πληροφόρησης και περιγραφής των πολιτιστικών αγαθών, των εντύπων, καθώς και των εκθεσιακών και άλλων δράσεων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Επίσης, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας, η από κοινού διοργάνωση επιστημονικών κύκλων κατάρτισης, όπως ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια ή μουσικές και λοιπές εκδηλώσεις που θα έχουν σχεδιαστεί και θα αποτελούνται από καλλιτέχνες-άτομα με οπτική αναπηρία, αλλά και η διερεύνηση της δυνατότητας υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προϊόντος, μελέτης, έρευνας σχεδιασμού και κατασκευής οπτικών χαρτών μέσω σύγχρονων μεθόδων κατεργασίας για άτομα με οπτική αναπηρία με σκοπό την ομαλότερη καθοδήγηση τους στις εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο του Οργανισμού.

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα πιγκ πογκ Κωφών

Κωφών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*