Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024


Ολυμπιακή συνεργασία Ελλάδας-Εσθονίας-Λιθουανίας

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Λιθουανίας και οι Ολυμπιακές Ακαδημίες της Εσθονίας και της Ελλάδας, έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν τη συνεργασία τους μέσω του προγράμματος Erasmus+ «Ολυμπιακή εκπαίδευση: από την Αρχαία Ολυμπία έως τις ευρωπαϊκές πρακτικές».

Η ιδέα του προγράμματος, είναι να συγκεντρώσει 50 εκπαιδευτικούς από 3 χώρες της Ευρώπης: την Ελλάδα, τη Λιθουανία και την Εσθονία που εργάζονται στους τομείς της εκπαίδευσης, της νεολαίας και του αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια μιας 7ήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Αρχαία Ολυμπία, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραδείγματα πρακτικών Εκπαίδευσης, μέσω του αθλητισμού. Επίσης, να μυηθούν στην ιστορία του αρχαίου Ολυμπιακού κινήματος και να αναλύσουν τις πολιτιστικές έννοιες του Ολυμπισμού. Επιπλέον, θα τους δοθεί η δυνατότητα να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές στην εκπαίδευση μέσω του αθλητισμού από 3 Ευρωπαϊκές χώρες και να αναλύσουν τις ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των τομέων της εργασίας για νέους, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και των ΜΚΟ.

Check Also

Έναρξη για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παραολυμπιακής κολύμβηση στην Πορτογαλία

Κολύμβηση ΑΜΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*