Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024


Συνεργασία Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών – Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) ενώνει τις δυνάμεις του με την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΕΔΑΔ).

Η τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό χώρο του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας το οποίο παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του για τον σκοπό αυτό.

Η συνεργασία αυτή έχει στόχο την ενίσχυση και την προώθηση του αθλητισμού, του Ολυμπισμού και του πολιτισμού, τομείς που αποτελούν κοινό πεδίο δράσης και των δύο φορέων. Εκτιμήθηκε από κοινού ότι η ανάπτυξη και η εφαρμογή των δράσεων τους συνεργατικά είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Εκτιμήθηκε επίσης το ότι οι συνεργατικές δράσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες αυτή την εποχή κατά την οποία οι συνθήκες επιβάλλουν την διάσωση των πολιτισμικών και ηθικών αξιών μας.

Το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΣΕΟ και ΕΕΔΑΔ υπέγραψαν η Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κα. Σάγια Τσαουσίδου η οποία είναι επίσης και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Ολυμπιονίκης πάλης κα. Βούλα Ζυγούρη

Με την υπογραφή του εν λόγω συμφώνου οι φορείς, συναποδέχτηκαν, συνομολόγησαν και συμφώνησαν ότι μεταξύ άλλων συνεργάζονται με σκοπό:

– την διάδοση των Ολυμπιακών αθλημάτων

– την υλοποίηση κοινών αθλητικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων καθώς και δράσεων προαγωγής της υγείας

– την διατήρηση και ανάδειξη της αθλητικής και Ολυμπιακής κληρονομιάς της χώρας μας.

– την ενημέρωση και δραστηριοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την παιδεία, την υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

– την ανάπτυξη κοινωφελούς δραστηριότητας, ιδίως δε στη βοήθεια και υποστήριξη ατόμων και ομάδων που υφίστανται ή απειλούνται από τον κοινωνικό αποκλεισμό και στην εν γένει ανάπτυξη δραστηριοτήτων στους τομείς της κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας.

Πηγή – ΣΕΟ

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*