Τετάρτη , 1 Φεβρουάριος 2023


Πολύ καλές επιδόσεις την πρώτη ημέρα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Παραολυμπιακού στίβου

Το ρεκόρ Ευρώπης της Σουλτάνας (Τάνια) Κεραμιδά στον ακοντισμό F57, το διπλό πανελλήνιο ρεκόρ της Ανθής Λιάγκου σε σφαίρα και δίσκο της κατηγορίας F33 και το εθνικό ρεκόρ του Κωνσταντίνου Βέλτση στο μήκος, σημάδεψαν την πρεμιέρα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου που φιλοξενείται στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης. Στην έναρξη της κορυφαίας εγχώριας αγωνιστικής εκδήλωσης του στίβου για το 2022, την οποία συνδιοργανώνουν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σημειώθηκαν συνολικά οκτώ ρεκόρ.

To δικό της ρεκόρ Ευρώπης στο ακόντιο, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επηρέασαν κατά μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις της πρεμιέρας, βελτίωσε η Κεραμιδά. Η πρωταθλήτρια της Ελπίδας, είχε καλύτερη βολή στα 17 μέτρα 43 εκατοστά, ενώ πριν από δύο μήνες στο μίτινγκ της Κρήτης είχε ρίξει 15.80μ. Το ρεκόρ της Κεραμυδά, για να τεθεί σε ισχύ θα πρέπει να επικυρωθεί από την IPC, κάτι που αναμένεται να γίνει με το κλείσιμο της εφετινής χρονιάς.

Διπλό εθνικό ρεκόρ σημείωσε η Λιάγκου. Η αθλήτρια του Πύρρου, στη σφαίρα F33 είχε επίδοση 5.90μ., ενώ στον δίσκο της ίδιας κατηγορίας, η καλύτερη βολή της μετρήθηκε 14.62μ. Στο μήκος T64, o Βέλτσης (Μέγας Αλέξανδρος) προσγειώθηκε στα 6.91μ. σημειώνοντας νέο ρεκόρ, ενώ στον δίσκο, οι Φώτιος Ντίμερης (ΑΣΑΧ) και Ιωάννης Δημητρακόπουλος (Εν Σώματι Υγιεί), βελτίωσαν τις εθνικές επιδόσεις στις κατηγορίες F42 και F43 αντίστοιχα, με 41.93μ. και 13.58μ.

Η πρεμιέρα ολοκληρώθηκε με δύο ρεκόρ στους νέους. Στο ακόντιο F34 U20, η Βασιλική Κόσσυβα (Τυρταίος) είχε επίδοση 9.49μ., ενώ ο Αριστείδης Τσιάτσης στα 100μ. T11 U17, σημείωσε χρόνο 20.75.

Πηγή – ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ

Check Also

Με επιτυχία η δενδροφύτευση από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών

Η δράση αυτή, εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος "Innovation cycle 7"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*