Κυριακή , 21 Απρίλιος 2024


Δωρεά των Ολυμπιακών Σκι από την Μαρία Ντάνου στη Λωζάνη!

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης η Μαρία Ντάνου δώρισε τα Ολυμπιακα σκι που αγωνίστηκε στην ελευθερη τεχνική στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου 2022, στη δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της.
Η Ντάνου που είναι και μέλος της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ δήλωσε: «’Είναι μεγάλη τιμή και είμαι πολύ περήφανη να συνεισφέρω με τα σκι μου στην Ολυμπιακή κληρονομιά. Τα σκι μου θα είναι εκτεθειμένα δίπλα σε άλλα ολυμπιακά κειμήλια του παγκόσμιου αθλητισμού στα τέλη Αυγούστου όπου θα ανοίξει το τμήμα με εκθέματα από το Πεκίνο 2022. Εύχομαι η ολυμπιακή μου διαδρομή ως τρεις φορές Olympian στο σκι αντοχής ακολουθώντας πάντα dual career να εμπνεύσει τη νέα γενιά που θα επισκεφθεί το μουσείο. Ο αθλητισμός συνδυάζει αρμονικά τις αρετές του σώματος και της ψυχής καθώς επίσης στηρίζει την προσπάθεια, την επιμονή, την αποφασιστικότητα αλλά και την αρμονική εξέλιξη του ανθρώπου. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στη γραμμή του τερματισμού είμαστε όλοι νικητές. Είμαι πολύ χαρούμενη που οι επισκέπτες του μουσείου της Λωζάνης θα ενημερωθούν για την ελληνική εξέλιξη του σκι αντοχής.»
Παρούσα στην τελετή παράδοσης εξοπλισμού ήταν η αποστολή του Τιμόρ-Λέστε και η Κινέζα Zhang Hong, Ολυμπιακό μέλος της Επιτροπής Αθλητών της Δ.Ο.Ε.

Check Also

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στον Ιερό τόπο της Ολυμπίας!

Olympic Flame

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*