Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024


«Ενδυνάμωση των κοριτσιών μέσω του αθλητισμού» από την Τουρκική Ολυμπιακή Επιτροπή

Η Τουρκική Ολυμπιακή Επιτροπή (TOC) ξεκίνησε το έργο «Ενδυνάμωση των κοριτσιών μέσω του αθλητισμού» σε εκδήλωση στο Ντιγιάρμπακιρ με στόχο να συμβάλει στην ενδυνάμωση των κοριτσιών μέσω του αθλητισμού, να υποστηρίξει την εκπαίδευσή τους και να συμβάλει στη σωματική, πνευματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Το έργο στοχεύει να βοηθήσει στην αμφισβήτηση των υφιστάμενων κανόνων φύλου, ενώ η συμπερίληψη γυναικών προπονητών φαίνεται να παρέχει ισχυρά πρότυπα για να εμπνεύσει μεγαλύτερη συμμετοχή στον αθλητισμό μεταξύ των μαθητών. Το έργο περιλαμβάνει διδασκαλία από επαγγελματίες Τούρκους αθλητές και εκπαιδευμένους προπονητές στο βόλεϊ, το μπάσκετ και το μπάντμιντον. Επιπλέον, παρέχεται στους μαθητές αθλητική ένδυση και εξοπλισμός για να διασφαλιστεί ότι όλοι μπορούν να λάβουν μέρος.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ντιγιαρμπακίρ το Σάββατο 28 Μαΐου, σε περίπου 300 φοιτήτριες δόθηκε ο νέος αθλητικός εξοπλισμός και τα ρούχα τους. Ο ενθουσιασμός τους ήταν ξεκάθαρος, καθώς η Τούρκα διεθνής παίκτρια μπάντμιντον Aliye Demirbağ έδειξε τις ικανότητές της και δίδαξε στους μαθητές πώς να παίζουν.

Check Also

Αύριο η παρουσίαση της νέας πρωθιέρειας της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Τελετή αφής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*