Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία της Ελλάδας!

Με τη συμμετοχή 2.882 Σχολείων και 92.829 μαθητών απ’ όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία.
Την ολοκλήρωση της 2ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Μανώλης Κολυμπάδης, η Διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ κα. Ντενίζ Παναγοπούλου και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Γιώργος Αλικάκος έκλεισε ευχαριστώντας όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που αγκάλιασαν το πρόγραμμα, δίνοντας τους ραντεβού την επόμενη χρονιά..
Η Ολυμπιακή εβδομάδα 2022, ήταν σε τροχιά για το περιβάλλον και τον πλανήτη.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες πραγματοποίησαν ένα πολύ όμορφο διαδικτυακό ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, γνώρισαν σπουδαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, ξεναγήθηκαν στο Στάδιο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, στο Ολυμπιακό Μουσείο Θες/κης και στο ΟΑΚΑ, γιόρτασαν και ανακάλυψαν όλοι μαζί τις Ολυμπιακές Αξίες, τη φιλία, τον σεβασμό, την αριστεία και τη σύνδεση του αθλητισμού και των Ολυμπιακών αξιών με το περιβάλλον και μας έδειξαν ζωγραφίζοντας πως η περικυκλική διεργασία των χρωμάτων, των σχημάτων και των ιδεών για το περιβάλλον, μπορεί να γίνει ένα περιπετειώδες ενωτικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους.

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*