Τρίτη , 28 Μάιος 2024


Επιστρέφει η Ετήσια Εκδήλωση Τιμητικών Βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

 Μετα την αναγκαστική διακοπή λόγω της πανδημίας, η Ετήσια Εκδήλωση Τιμητικών Βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής επιστρέφει την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 19.00 στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ.
Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι αθλητές μαζί με τους προπονητές τους, που κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς και σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που έγιναν το 2021.
Εκτός από τους αθλητές και τους προπονητές τους θα τιμηθούν με το «βραβείο Δημήτρη Βικέλα» της ΕΟΕ, ο Αλέξης Κωστάλας για την πολύχρονη συνεισφορά του στο Ολυμπιακό κίνημα και τη συνεχή εθελοντική συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της Ολυμπιακής Φλόγας και ο Γεώργιος Δαυίδ για την πρωτοβουλία της θεσμοθέτησης των υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Λεβέντης για τους αθλητές της Ελλάδας και της Κύπρου.
Τιμητική διάκριση θα απονεμηθεί σε ανθρώπους του Τύπου και της Επικοινωνίας οι οποίοι με τη δουλειά και τις πράξεις τους , προάγουν τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό, καθώς και οι Δημήτρης Διαθεσόπουλος, Γιώργος Βασιλακόπουλος και Γιάννης Σγουρός, για τη μακρόχρονη προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Τέλος θα τιμηθούν η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, η Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου, ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας και όλη η ομάδα των ιερειών και κούρων για τη συμμετοχή και την εξαιρετική παρουσία τους στις Τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. NAKAYAMA Yasunori και ο Μαραθωνοδρόμος Στέλιος Πρασσάς.
Η εκδήλωση θα καλυφθεί τηλεοπτικά και ζωντανά από το κανάλι Νovasport Prime

Check Also

Διαγωνισμός φωτογραφίας στο πλαίσιο του φεστιβάλ ‘Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη’

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*