Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων μεταπτυχιακού προγράμματος το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια διεξαγόταν διαδικτυακά, εξαιτίας της πανδημίας.

Το πρόγραμμα, που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Οργάνωσης Διοίκησης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η ΔΟΑ, έχει τίτλο “Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακές Αξίες, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων”. Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Καθηγητής Αθλητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κώστας Γεωργιάδης. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που βασίζεται στους τρεις πυλώνες του Ολυμπιακού Κινήματος: την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό που αποτελούν το θεμέλιο του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Παιδαγωγικής.

Εκ μέρους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας η Πρόεδρος της ΚΕΔΑΟ κα Ρόη Αντωνοπούλου υποδέχθηκε και καλωσόρισε τους 19 νέους φοιτητές από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, τους μίλησε για την Ολυμπία και για το γεγονός ότι 8 χρόνια πριν είχε και η ίδια την τύχη να παρακολουθήσει το ίδιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, πάλι με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Γεωργιάδη. Τόνισε ακόμη ότι είναι σημαντικό να υλοποιείται αυτό το πρόγραμμα μέσα στην Ολυμπία, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να βιώσουν τις αξίες του Ολυμπισμού στον αυθεντικό τους τόπο, ενώ τους κάλεσε να γίνουν «πρεσβευτές» αυτών των αξιών στις χώρες τους.