Τρίτη , 18 Ιούνιος 2024


Συνέδριο με τίτλο «Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού: Από την Αξιολόγηση στην Παρέμβαση»

Το Συνέδριο με τίτλο «Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού: Από την Αξιολόγηση στην Παρέμβαση» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 02 Απριλίου 2022, που συμπίπτει στη θεσμοθετημένη Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού, προσβλέπει στην ανταλλαγή απόψεων σε ένα πολύπτυχο πρόβλημα. Διότι πράγματι, το φαινόμενο του Αυτισμού, αποτελεί σημείο ανωμαλίας για μια σειρά από επιστημονικά πεδία από την ιατρική και την ψυχολογία ως την κοινωνιολογία, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Η έρευνα είναι διεπιστημονική, εντατική.

Πέραν όμως του αμιγώς διεπιστημονικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος, περί των οποίων προσδοκούμε σε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, υπάρχουν πιεστικές συνιστώσες διαχείρισης του ζητήματος. Είναι πλέον αναμφισβήτητο ότι ο πληθυσμός των ατόμων που εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού βαίνει αυξανόμενος. Η διαχείριση του ζητήματος πέραν της ταυτοποίησης των αιτίων και την κατά το δυνατόν αντιμετώπιση τους απαιτεί ενδεχομένως την αναπροσαρμογή θεσμικών συστημάτων που αποτελούν κοινωνικούς πυλώνες.

Προβληματισμοί όπως η αξιολόγηση και η πρώιμη παρέμβαση, η κοινωνική μέριμνα και η εκπαιδευτική και κοινωνική συμπερίληψη του διαρκώς αυξανόμενου πληθυσμού που εμπίπτει στο φάσμα, άπτονται, από την φύση τους, ευρύτερων κοινωνικών και νομικών πτυχών. Καθίστανται έτσι αναπόσπαστο μέρος μιας ευρύτερης συζήτησης που συνάδει με τις συζητήσεις της ύστερης νεωτερικότητας.

Check Also

50 ημέρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Παρίσι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*