Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024


Δικαίωση για τον Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη. Επέστρεψε ως Αξιωματικός στην Ελληνική Αστυνομία!

Το 2009 ο Αντώνης Τσαπατάκης, κρίθηκε βάσει νομοθεσίας ανίκανος να συνεχίσει το έργο του στην Ελληνική Αστυνομία, μετά τον τραυματισμό του, που οδήγησε στην αναπηρία του. Το 2017 το αίτημά του για επανακατάταξη γίνεται δεκτό και υπηρετεί ως αστυφύλακας στην Αθλητική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Σήμερα, ο Παραολυμπιονίκης είναι αξιωματικός του σώματος.

Μετά την ορκωμοσία του, ο ίδιος θέλησε να στείλει ένα δυνατό μήνυμα σε όλους τους αγωνιστές της ζωής μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Εσείς έχετε καταφέρει κάτι το οποίο δεν φανταστήκατε ποτέ; Εγώ σήμερα κατάφερα κάτι που δεν είχα τολμήσει καν να ονειρευτώ… Το 2009 η υγειονομική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ με θεώρησε ανίκανο να συνεχίσω την υπηρεσία μου στο σώμα.

Σήμερα προήχθην σε αξιωματικό του σώματος έπειτα από τη νίκη μου
στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο 2020. Τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια όμως την ένιωσα για το γεγονός ότι μπόρεσα μέσω της αλλαγής του νομοσχεδίου που ζήτησα, να επαναπροσληφθούν άλλοι 14 συνάδελφοι που είχαν αποταχθεί για τον ίδιο λόγο.
Ελπίζω να διαβάζουν τις γραμμές αυτές εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ του αρχικού άδικου νομοσχεδίου ώστε να πιστέψουν ακόμα και εκείνοι πως όλα είναι δυνατά, με θέληση, πίστη, προσπάθεια και αγάπη…. Κυρίως όμως να πιστέψουν στις δυνατότητες…όλων!

*Καθημερινά, συνάνθρωποι μας με διαφορετικότητα στην κίνηση ή στην ζωή γενικότερα (ΑΜΕΑ), αποκλείονται εργασιακά λόγο της αναπηρίας τους
” έγραψε ο Αντώνης Τσαπατάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Check Also

Η παρουσίαση της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι 2024

Κύπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*