Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024


Η αντίδραση της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ), ενώνει την φωνή της με εκείνη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καταδικάζοντας απερίφραστα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΔΟΑ αναφέρεται:

«Κάθε πράξη βίας σε βάρος ανεξάρτητων λαών και απλών πολιτών, αποτελεί βάναυση προσβολή των θεμελιωδών Αξιών του Ολυμπισμού, που στόχο έχουν μια συνολική ειρηνική συνύπαρξη και αλληλεγγύη.

Η ΔΟΕ, λαμβάνοντας υπ’ όψη όλα τα παραπάνω αποφάσισε να προτρέψει όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες να αποσύρουν κάθε διεθνή εκδήλωση προγραμματισμένη να λάβει χώρα στο έδαφος Ρωσίας και Λευκορωσίας και να αποσυρθούν οι σημαίες τους από κάθε αθλητική εκδήλωση, ως μια συμβολική πράξη αντίστασης σε αυτήν την βάρβαρη εισβολή.

Έτσι και η ΔΟΑ, αποφάσισε να κατεβάσει από τους ιστούς της τις σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τις εγκαταστάσεις της στην Αρχαία Ολυμπία.

Όλα τα μέλη και τα στελέχη της ΔΟΑ, από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε στο πλευρό του Ουκρανικού λαού, τους αθλητές και των αθλητικών τους οργάνων και εκφράζουμε την ευχή, να αποσυρθούν άμεσα τα στρατεύματα από την κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία, που καταπατούν με την παρουσία τους τις αξίες και τις αρχές της Ειρήνης, της φιλίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών.

Αυτή τη στιγμή, είμαστε όλοι Ουκρανοί».

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*