Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024


Έναρξη για το Camp Κολύμβησης νέων αθλητών με αναπηρία

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus “See You”, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή διοργανώνει στις 11/2 και 12/2 Camp Kολύμβησης Nέων (αθλητών και αθλητριών) με αναπηρία, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κέντρο Υγρού Στίβου του ΟΑΚΑ. Στο πρόγραμμα “See You” συμμετέχουν η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με κύριο συντονιστή την Κροατική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και τη συμμετοχή ακόμα 6 εταίρων (European Paralympic Committee -Ευρωπαϊκός Φορέας, Paralympic Committee of Serbia – ΣΕΡΒΙΑ, Spin Sports Innovation – Γερμανία, Bulgarian Sports Development Association – Βουλγαρία, Sport and Citizenship – Γαλλία).

Η δράση δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ενημέρωση των νέων αθλητών και αθλητριών με αναπηρία για τα οφέλη που προκύπτουν από την συμμετοχή τους στην κολύμβηση και τον αθλητισμό γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια του camp οι νέοι αθλητές και οι νέες αθλητές και αθλήτριες θα ΄εχουν την ευκαρία να συνομιλήσουν και να εκπαιδευτούν από γνωστούς Παραολυμπιονίκες, να προπονηθούν και να μάθουν τα οφέλη της συμμετοχής στον Παραολυμπιακό αθλητισμό, τους παράγοντες που οδηγούν στην αθλητική επιτυχία, αλλά και το ρόλο που μπορεί να έχει ο αθλητισμός στην κοινωνική ενδυνάμωση και ένταξη τους. Επίσης θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις για θέματα σχετικά με την Παραολυμπιακή Κολύμβηση και τον Παραολυμπιακό αθλητισμό εν γένει, τόσο στους νέους αθλητές και αθλήτριες, όσο και στους προπονητές και συνοδούς τους.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα εξής:

1. Πρακτική εξάσκηση στο Κέντρο Υγρού Στίβου του ΟΑΚΑ.

2. Θεωρητικό μέρος: Workshops με 5 ενότητες για τους συμμετέχοντες, τους προπονητές τους και/ή τους συνοδούς τους.

3. Πολιτιστικό μέρος: Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*