Πέμπτη , 30 Νοέμβριος 2023


Ιστορικό τρόπαιο του Στέλιου Κυριακίδη κοσμεί το Ολυμπιακό Μουσείο της Κύπρου

Ένα ιστορικό κειμήλιο της αθλητικής μας ιστορίας, περιλαμβάνεται και κοσμεί πλέον την συλλογή του Ολυμπιακού Μουσείου στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Ύστερα από απόφαση του, ο Δημήτρης Στέλιου Κυριακίδη προσέφερε στην ΚΟΕ το ιστορικό κύπελλο που η κυπριακή κοινότητα του Detroit Michigan απένειμε στον Στέλιο Κυριακίδη αμέσως μετά τη νίκη του στο μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946. Προσθέτει στα όσα άλλα κειμήλια της συλλογής του Στέλιου Κυριακίδη κοσμούν το Μουσείο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως η φανέλα με τον σημαδιακό αριθμό 77, και τα παπούτσια που φορούσε στη διαδρομή προς τη νίκη στη Βοστώνη.
Το ιστορικό Κύπελλο παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιο Χρυσοστόμου, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας Πολιτισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου κατά την τελετή έναρξης της 32ης Συνόδου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου.

Check Also

Το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η αναπηρία στην τέχνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*