Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024


Στην ηγεσία της Παγκόσμιας Συμμαχίας Οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Ομόφωνα εκλέχτηκε στο τιμόνι της Παγκόσμιας Συμμαχίας Οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία (IDA) ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του European Disability Forum Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.
Η Παγκόσμια Συμμαχία Οργανώσεων για την Αναπηρία είναι μια οργάνωση – ομπρέλα που συγκεντρώνει πάνω από 1.100 οργανώσεις ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους από οκτώ παγκόσμιες οργανώσεις και έξι περιφερειακές.
Η IDA προωθεί την ένταξη των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στις παγκόσμιες προσπάθειες για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Υποστηρίζει τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία να ζητούν από τις κυβερνήσεις τους να λογοδοτούν και να υποστηρίζουν την αλλαγή σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Με οργανισμούς-μέλη σε όλο τον κόσμο, η IDA αντιπροσωπεύει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο άτομα με αναπηρία που ζουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ανάμεσά τους είναι μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο περιθωριοποιημένες ομάδες στον κόσμο. Με τη μοναδική της σύνθεση, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων διεθνών οργανώσεων για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η IDA θεωρείται από τον ΟΗΕ ως η πλέον έγκυρη οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο ακρογωνιαίος λίθος του έργου της IDA είναι η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (UN CRPD). Η IDA προωθεί την αποτελεσματική υλοποίησή της μέσω συντονισμένης δράσης από τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις ατόμων με αναπηρία, για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.
Η Ατζέντα 2030 και οι Στόχοι της για τη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν επίσης αναπόσπαστο μέρος του έργου της IDA για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης που θα συμπεριλαμβάνει τα άτομα με αναπηρία. Συνεργάζεται με συμμάχους και εταίρους για να οικοδομήσει την ικανότητα των ατόμων με αναπηρία και των οργανώσεών τους σε όλο τον κόσμο να υπερασπίζονται τα συλλογικά τους δικαιώματα και να συμμετέχουν στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών και πρακτικών που απαιτούνται για την υλοποίησή τους.

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*