Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024


Τα νέα κριτήρια για την χορήγηση Ολυμπιακής υποτροφίας εν όψει ‘Παρίσι 2024’

Σε συνέχεια της υπ΄αριθ. 3/2-11-21 απόφασης της Ολομέλειας με την οποία εγκρίθηκε επιχορήγηση από την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη μέσω του προγράμματος «Ολυμπιακές Υποτροφίες Αθλητών ΠΑΡΙΣΙ 2024» συνολικού ποσού έως 150.000 USD και αποφασίστηκε να καταβληθεί σε 11 αθλητές βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, η Εκτελεστική Επιτροπή, μετά από εισήγηση του κ. Σπ. Καπράλου αποδέχεται την πρόταση της Επιτροπής Αθλητών και της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και αποφασίζει να προτείνει στην Ολομέλεια ότι η ΕΟΕ θα καταβάλει το ίδιο ποσό (400,00 € μηνιαίως) σε όσους επιπλέον αθλητές/τριες κατέλαβαν μέχρι τη 12η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΥΟ 2020 σε ατομικά αθλήματα, χωρίς όριο ηλικίας και έχουν εισοδήματα από χορηγίες μικρότερο των 12.000,00 € ετησίως.

Τα κριτήρια προκειμένου να συμπεριληφθεί ένας αθλητής στους υποτρόφους, διαμορφώνονται ως εξής:

• Αθλητές που κατέλαβαν θέση 1-12 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο
• Αθλητές που δε λαμβάνουν χορηγίες άνω των 12.000,00 € το χρόνο, ούτε χορηγίες που να αντιστοιχούν σε 1000 € μηνιαίως για το διάστημα Ιανουαρίου 2022 – Αυγούστου 2024
Επίσης σημειώνεται ότι οι αθλητές δεσμεύονται ότι σε περίπτωση που λάβουν στο μέλλον χορηγίες άνω των 12.000,00 € το χρόνο θα ενημερώσουν την υπηρεσία Ολυμπιακής Αλληλεγγύης της ΕΟΕ και θα παραιτηθούν από την Ολυμπιακή Υποτροφία Παρίσι 2024.
• Aν ένας αθλητής/τρια, που βρίσκεται ήδη στη λίστα των υποτρόφων παραιτηθεί του δικαιώματος του να λαμβάνει την υποτροφία λόγω του ότι λαμβάνει χορηγίες μεγαλύτερες από 12.000,00 €, εάν σε κάποια χρονική στιγμή μειωθεί το ποσό των χορηγιών του κάτω από το όριο θα μπορεί αυτός να ενταχθεί στο πρόγραμμα έπειτα από επαναξιολόγηση που θα γίνεται για όλους τους υποτρόφους αθλητές κάθε 4 μήνες.
• Αθλητές που είναι τιμωρημένοι κατά την έναρξη του προγράμματος από τις ομοσπονδίες τους, την ΕΦΙΠΗΔ ή άλλο πειθαρχικό όργανο, και έχουν καταλάβει μέχρι και την 12η θέση θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μετά τη λήξη της ποινής τους κατά την ανά τετράμηνο επαναξιολόγηση του συνόλου των αθλητών του προγράμματος.
Η υποτροφία προσφέρει στους αθλητές που πληρούν αυτά τα κριτήρια μια σταθερή μηνιαία επιχορήγηση 400,00 € για 32 μήνες (Ιανουάριο 2022 – Αύγουστο 2024) που μπορεί να συμβάλει στα ακόλουθα:
 Πρόσβαση σε κατάλληλες εγκαταστάσεις προπόνησης
 Αμοιβή προπονητή
 Τακτική ιατρική και επιστημονική βοήθεια και παρακολούθηση
 Ασφάλιση ατυχημάτων και ασθενειών
 Έξοδα διατροφής και διαμονής
 Έξοδα μετακίνησης του αθλητή για τη συμμετοχή του σε αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών προκριματικών.
Οι αθλητές που πέτυχαν την πρόκρισή τους και έχουν δηλωθεί για να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, θα λαμβάνουν την υποτροφία τους έως τις 31 Αυγούστου του 2024. Οι υποτροφίες των αθλητών που δεν κατάφεραν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ανακληθούν από την ημερομηνία της τελευταίας δυνατότητας πρόκρισης τους.

Check Also

Η παρουσίαση της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι 2024

Κύπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*