Τετάρτη , 8 Μάιος 2024


International Olympic Academy

Το Διεθνές Σεμινάριο Ολυμπιακών Σπουδών για Μεταπτυχιακούς Φοιτητές

Το 28ο Διεθνές Σεμινάριο Ολυμπιακών Σπουδών για Μεταπτυχιακούς Φοιτητές πραγματοποιείται διαδικτυακά από τις 15 έως τις 21 Νοεμβρίου λόγω της πανδημίας του COVID-19. Κύριο θέμα του Σεμιναρίου είναι: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Ολυμπιακό Κίνημα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον – Ανάλυση από τις Ιστορικές, Φιλοσοφικές και Κοινωνικές Προοπτικές» και το ειδικό θέμα: «Ολυμπιακό Κίνημα και Πανδημία».

Ο Επίτιμος Κοσμήτορας της ΔΟΑ, Καθ. Δρ Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, που θα επιβλέπει τις εργασίες του Σεμιναρίου, καλωσόρισε και παρουσίασε τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες. Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα δώσουν διαλέξεις εξέχουσες ακαδημαϊκές προσωπικότητες, συγκεκριμένα: Καθ. Δρ. Christian Wacker (GRE) Πρόεδρος του ISOH, Καθ. Δρ. Angela Schneider (CAN), Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακών Σπουδών, Καθ. Δρ. Patrick Clastres (FRA), Καθηγητής Ιστορίας Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης, Dr Adrianna Banio (POL), Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Szczecin στην Πολωνία, Δρ. Mateusz Rozmiarek (POL), Πρόεδρος του Τμήματος Νεότητας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Πολωνίας και Prof. Δρ. Jan Tolleneer (BEL), Καθηγητής στην ιστορία του αθλητισμού, τις συγκριτικές σπουδές και την εφαρμοσμένη ηθική στο KU Leuven.

Φέτος τα 2/3 των συμμετεχόντων είναι διδάκτορες και εκτός από τα καθημερινά μαθήματα θα συμμετάσχουν και σε ομάδες εργασίας και θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα που σχετίζονται με το Ολυμπιακό Κίνημα. Εκτός από τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα, οι μαθητές θα συμμετέχουν και σε κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Check Also

Σε μορφή Braille όλοι οι χώροι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Braille

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*